A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Всесвітній день авіації  та космонавтики

12 квітня відзначають найбільше космічне свято року - Всесвітній день авіації  та космонавтики, присвячений першому польоту людини в космос. Учні початкових класів здійснили віртуальну подорож у космічний простір, переглянули відео «День космонавтики», відгадали космічні загадки, розшифрували космічні лабіринти, склали пазли на космічну тематику, виконали руханку «Булька в космосі». Багато цікавого діти дізнались про першого  космонавта незалежної України - Леоніда Каденюка, космічні ракети , про життя і роботу космонавтів на орбіті, переглянули світлини Місяця, Землі, які були зроблені космонавтами з космічних кораблів.

15:19 12.04.2024

Джерело життєвої сили!

У закладі відбулася зустріч учнів 5-11 класів із представником психологічної служби від благодійного фонду "Право на захист". Психолог обговорила з дітьми причини виникнення стресових ситуацій та вихід із них, запропонувала практичні вправи, які допомагають боротися з неприємними емоціями. Всі разом обговорили наслідки та вплив настрою на поведінку. Зустріч була цікавою та змістовною, наповнена позитивом і добром.  Сподіваємось, що у часи війни, наші діти збережуть у собі добро та здатність радіти життю і вівдчувати позитивні емоції щодня!

15:47 08.04.2024

Веселі старти

Найціннішим скарбом для людини є здоров’я, кращим його другом був і залишається спорт. Напередодні Всесвітнього дня здоров’я для учнів 6-7 класів організовано спортивні змагання «Веселі старти». Свою спритність, швидкість, згуртованість та рівень спортивних умінь учасники продемонстрували під час естафет «Переправа», «Саджання картоплі», «Хто швидше», «Веселий баскетбол», «Слалом». Всі учні отримали позитивний емоційний заряд від участі в змаганнях та бажання вести здоровий спосіб життя.

14:58 05.04.2024

Здоровим бути модно

Бути здоровим - значить бути веселим, життєрадісним,  відчувати себе по-справжньому щасливим. Напередодні 7 квітня, коли людство відзначає  Всесвітній день здоров’я, учні 1 – 4 класів Байрацького ліцею мали можливість висловити думки щодо значення здоров’я для кожного з них, визначили сім головних правил здорового способу життя, з’ясували, для чого потрібний режим дня, переглянули відео «Здоровим бути модно», виконали руханку «В здоровому тілі – здоровий дух», розгадали філворд «Фрукти та овочі», анаграми «Корисні звички», пограли у гру «Корисно – шкідливо», склали та пояснили прислів’я про здоров’я, розглянули ситуативні вправи «На прийом до лікаря». 

14:55 05.04.2024

Мінна небезпека: як її уникнути

4 квітня, в Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, для учнів 6 – 11 класів у закладі відбувся захід «Мінна небезпека:  як її уникнути». Здобувачі освіти дізналися про види вибухонебезпечних предметів, якими зараз заполонили українську землю вороги. Як спрацьовує та чи інша міна або снаряд. На що варто звернути увагу, якщо побачили незнайомий предмет. Що в жодному разі не можна робити при виявленні такого предмета. Слухачі сформулювали основні правила, які завжди слід пам’ятати.

15:55 04.04.2024

Обережно! Незнайомі предмети

4 квітня відзначають Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з протимінної діяльності. Його мета – підвищити обізнаність про загрозу, яку несуть вибухонебезпечні предмети для здоров’я та життя людей. У цей  день із учнями початкових класів проведена просвітницька бесіда «Обережно! Незнайомі предмети». Діти переглянули відеоролик про мінну безпеку, познайомилися з другом Патрона – вовчиком Діккі, з якими пригадали правила поведінки з вибухонебезпечними предметами та обговорили алгоритм дій у разі виявлення незнайомих речей. Учні засвоїли три основні правила безпечної поведінки -  «не підходь», «не чіпай», «101 набирай".

14:46 04.04.2024

Помилки у виборі професії

Вибір професії – це надзвичайно велика відповідальність перед батьками, перед суспільством, перед собою. Щоб довести або спростувати цю думку  між учнями  11 класу відбулася  дискусія «Помилки у виборі професії». Випускники ознайомилися із поетапними кроками щодо правильного вибору професії, проаналізували помилки, можливі в процесі професійного самовизначення. Вони впевнилися у важливості усвідомленого вибору професії, яка б відповідала їхнім інтересам та здібностям.

15:44 03.04.2024

Птахи - невід'ємна частина живої природи

Щорічно 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, який проходить у рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Саме їх, дзвінких провісників весни, вітали учні початкових класів Байрацького ліцею: переглянули відео та познайомилися з історією виникнення свята, виконали веселу руханку «Горобець-молодець», пограли в гру «Різноманітний світ птахів», називали весняні прикмети, впізнавали пернатих за співом та малюнками, відзначили тих, які перебувають під охороною, занесені до Червоної книги та подарували  птахам новий будиночок. Тож, пам’ятайте! Птахи — невід’ємна частина живої природи, їх потрібно любити і берегти не лише тому, що вони корисні, а й тому, що вони переповнюють наше буденне життя масою позитивних емоцій. Спостерігаючи за ними, ми отримуємо величезну естетичну насолоду.

15:56 01.04.2024

Цікавий світ професій

В ігровій формі для шестикласників ліцею був проведений захід «Цікавий світ професій». Здобувачі освіти поглибили знання про  різноманітний  світ професій, за  допомогою конкурсів «Відгадай професію»,  «Один день із життя…», «Знавець професій», «Лотерея» продемонстрували свої знання, проявили фантазію, розширили кругозір та дізналися  багато  цікавого  про професії сьогодення.

14:44 29.03.2024

Сучасний урок - основа ефективної та якісної освіти

22 березня  2024 року в закладі освіти проведено засідання  методичного об'єднання вчителів початкових класів та вихователів. У ході засідання  педагоги обговорили тему «Сучасний урок: вимоги, проблеми, шляхи удосконалення». Заслухали  доповідь  «Сучасний урок: основні вимоги, форми, технології» , переглянули презентації «Педагог сучасності: компетентності вчителя ХХІ століття» та  «Нестандартні форми роботи  на уроках в НУШ». Учителі початкових класів та вихователі дошкільного підрозділу  обговорили ефективні форми роботи для активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках. Особливу увагу звернули на використання інтегрованих завдань, інтерактивних ігор, вправ, інтернет-ресурсів, створених для підтримки вивчення предметів у Новій українській школі, адже сучасна освіта – це співпраця сучасного креативного вчителя й активного учня, в діяльність яких долучаються сучасні технології. Засідання пройшло в творчій та доброзичливій атмосфері, яке надихнуло учасників на  застосування отриманого досвіду на практиці, для розвитку здібностей і навичок своїх учнів, для формування якостей, які необхідні учням для того, щоб бути успішними в сучасному житті.

12:37 22.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора