A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

«Як уберегти дітей від травм у зимовий період»

Дата: 15.01.2021 10:19
Кількість переглядів: 152

Кожну зиму дитячий травматизм збільшується приблизно на третину. Які травми типові для цього часу року, і як їх уникнути? 

Санки, лижі, ковзани - найулюбленіші розваги дітей взимку. На жаль, саме вони стають причиною багатьох травм. Тут зростає роль дорослих, які повинні навчити дитину правилам поведінки, що дозволяє уникнути небезпеки отримання травм, і посилити контроль за їх дотриманням.   

Не можна використовувати перший лід для катання - молодий лід тонкий, неміцний і ваги людини не витримує! А в місцях замерзання гілок, дощок та інших предметів лід буває ще слабкіше. І, якщо такі місця запорошил сніг, то катається або проходить в цих місцях людина може потрапити в біду. 

Гра в сніжки - ще одна зимова забава, яка може призвести до пошкоджень очей. При грі в сніжки потрібно берегти від таких «снарядів» обличчя. Завдання дорослих переконати дитину не кидати сніжок в упор і не цілити в голову.

Ожеледиця - досить часте атмосферне явище взимку, є причиною багатьох травм. отриманих в цей період, в тому числі серед дітей. І тут, підготувати дитину з питань безпечної для здоров'я поведінки - завдання для дорослих.  

Ще одна поширена зимова травма - обмороження. Ушкодження тканин під дією холоду може наступити не тільки при низьких температурах повітря, але і при температурі вище нуля, особливо в періоди сильного снігопаду, при сирій погоді, вологому одязі і порушенні нормального кровообігу (тісне взуття).   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора