A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Шлях української Конституції

З нагоди 28-ї річниці прийняття Конституції України, з метою формування у здобувачів освіти правової культури, громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України, засвідчення визначної ролі Конституції України в утвердженні правової держави в закладі проведено тематичні заходи. Учні 9-10 класів узяли участь у квесті «Шлях української Конституції». Учасники виконували завдання з історії творення української Конституції від часів України – Русі, Конституції Пилипа Орлика, УНР та незалежної України. Для старшокласників організовано спортивні активності, а учні початкових класів долучилися до акції «Майбутнє в дитячих долонях».

14:11 28.06.2024

Засідання методичного об’єднання вчителів-предметників

17 червня 2024 р відбулося підсумкове засідання методичного об’єднання вчителів-предметників. Його робота була спрямована на опрацювання результативної діяльності педагогів у 2023/2024 н.р. Члени методичного об’єднання говорили про роботу над індивідуальною науково-методичною темою, презентували власні портфоліо.

14:20 17.06.2024

Засідання методичного об’єднання вчителів початкових класів та вихователів

14 червня 2024 року відбулося засідання методичного об’єднання вчителів початкових класів та вихователів. Метою засідання було  підведення підсумків роботи вчителів початкових класів та вихователів, складання перспективного плану роботи на 2024 -2025 навчальний рік. Вихователь дошкільного підрозділу, Рогинська Ярина Михайлівна, охарактеризувала рівень готовності дітей дошкільного підрозділу до навчання в 1 класі.    Уся діяльність членів методичного об’єднання була спрямована на впровадження Концепції Нової української школи та забезпечення виконання вимог Державного стандарту початкової школи, метою якого є всебічний розвиток дитини, її талантів, здібностей, компетентностей та наскрізних умінь відповідно до вікових та індивідуальних психофізіологічних особливостей і потреб, формування цінностей, розвиток самостійності, творчості та допитливості. Проаналізувавши рівень методичної роботи з реалізації науково-методичної проблеми,  можна сказати, що впровадження інноваційних технологій у методичну роботу позитивно позначилось на формуванні професійної майстерності педагогів, створило сприятливі умови для розвитку творчого потенціалу вчителів, їх саморозвитку і самовдосконалення. Поєднання колективної мудрості та індивідуальної творчості дає змогу віднаходити  нові шляхи до вершин педагогічної майстерності за умов здорового психологічного мікроклімату у колективі, що ґрунтується на взаємоповазі, вмінні радіти за успіхи іншого і вітати те, що вирізняє кожного з-поміж решти – самобутню творчу індивідуальність.

14:54 14.06.2024

Зустріч із рятувальниками

Напередодні літніх канікул до закладу завітала команда рятувальників Міжрегіонального центру швидкого реагування з міста Ромни. Під час зустрічі здобувачі освіти повторили види мін та правила безпечної поведінки при знахідці цих небезпечних предметів, фахівці провели практичне заняття щодо надання домедичної допомоги потопельнику. Найцікавішим моментом зустрічі було спілкування з чотирилапим помічником Тото, якого діти мали можливість погодувати з руки. На завершення заходу всі присутні отримали брошури з правилами безпеки від UNICEF Ukraine.

15:01 27.05.2024

Найулюбленіший напій у світі

Щороку 21 травня у світі відзначають свято одного з найдавніших і найкорисніших напоїв на Землі – Міжнародний день чаю. Для учнів початкових класів цей день був пізнавальним та цікавим. Діти переглянули відео «Найулюбленіший напій у світі», де дізнались про традиції чаювання, історію виникнення та лікувальні властивості чаю, виготовили чашечку-розфарбовку, на якій розкодували віршик про чай. Виконали захоплюючу, веселу руханку «Чай».

13:21 21.05.2024

День науки

День науки в закладі пройшов змістовно та пізнавально. Учні 6 класу виконували інтерактивні вправи в Wordwall, де мали змогу взаємодіяти з різноманітними науковими матеріалами, обмінюватися думками та ідеями, а також виконувати завдання, які допомогли їм краще зрозуміти наукові концепції та явища. Здійснили віртуальну подорож до інтерактивного Музею науки Малої академії наук України. Діти переглянули відео та майстер-класи на сторінці музею і познайомилися з найбільш популярними експонатами. З учнями 7 та 8 класів виконані навчальні проєкти "Розвиток обчислювальної техніки" та "Внесок українських вчених у розвиток інформаційних технологій". Здобувачі освіти досліджували історію та етапи розвитку обчислювальної техніки, а також ознайомилися з видатними досягненнями українських вчених у сфері інформаційних технологій. Результати досліджень були представлені у вигляді презентацій. Учні 9 класу взяли участь у вікторині, під час якої продемонстрували свої знання з різних галузей науки: фізики, хімії, біології та інформатики.

14:32 17.05.2024

День вишиванки - незламність українського духу!

День вишиванки – це свято, яке покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння вишитого українського одягу, справжньої національної святині, що символізує красу, міць, щасливу долю та родинну пам’ять. Учні та вчителі закладу організували флешмоб "Одягни вишиванку" та долучилися до Національної руханки "Дякуємо ЗСУ". А шестикласники на уроці інформатики засобами табличного процесора створювали орнамент, у якому закодовували власне ім’я, використовуючи онлайн-сервіс «Текстова вишивка».

15:07 16.05.2024

Міжнародний день сім'ї

15 травня  в Україні та світі відзначається Міжнародний день сім'ї. Це чудовий момент, щоб ще раз подарувати нашим рідним приємні та теплі слова, провести час разом.  Учні початкових класів також долучилися до відзначення цього дня. Діти переглянули відео "День сім'ї", створили асоціативний кущ "Щаслива сім’я", склали та пояснили прислів’я про родину, пограли в ігри "Так чи ні", "Обери цеглинки для свого будинку",прослухали казку "Секрет щасливої сім'ї", створили фотоколаж "Я люблю свою родину".

15:51 15.05.2024

З Великоднем!

Напередодні світлого свята Великодня в нашій шкільній родині проведені виховні заходи. Учні початкових класів переглянули пізнавальне відео «Дітям про Великдень», розгадали філворд, виготовили листівку «З Великоднім святом». За ініціативи учнівського самоврядування було створено фотозону «З Великоднем», де кожний бажаючий міг зробити фото. Старшокласники організували творчу майстерню з виготовлення писанок, а учні 6-11 класів створили велику розмальовку «Світлого Великодня».

15:50 03.05.2024

Ми - безпечні малюки

З метою набуття та поглиблення теоретичних знань, практичних навичок безпечної поведінки серед дітей у дошкільному підрозділі проведено Тиждень безпеки життєдіяльності. Протягом тижня для вихованців організовано цікаві та пізнавальні заходи. Діти грали в сюжетно-рольову гру «Ми - безпечні малюки», переглянули та обговорили відео «Стихійні природні явища», фільм «Про добро та зло вогню», інсценізували казку «Вовк та семеро козенят». На підсумкову занятті дошкільники закріпили правила безпечної поведінки на дорогах, розглядали ілюстрації «Сірники не іграшка» та зображення електроприладів, продемонстрували творчі здібності під час трафаретного малювання світлофора

14:11 03.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора