A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Поради для батьків "Як привчити дитину до порядку"

Дата: 23.12.2022 14:11
Кількість переглядів: 24

Кілька хитрощів, які покажуть як привчити дитину до порядку:

  1. Вчасно позбавляйтеся від зайвих речей в кімнаті. Якщо в кімнаті є іграшки, якими малюк більше не грає, то не варто їх зберігати в його кімнаті, щоб не захаращувати простір. Чим менше в кімнаті буде речей, тим простіше дитині буде наводити в ній порядок.
  2. Розділіть складні завдання на кілька простих. Наприклад, розділіть кімнату на невеликі зони і прибирайте по одній в день, або розділіть всі речі на категорії і нехай малюк прибирає поступово. При такому способі прибирання завдання виконується набагато охочіше і швидше. Будь-який складний процес складається з декількох маленьких і тут головне з чогось почати.
  3. Свій власний куточок. Запропонуйте дитині організувати і прикрасити кімнату за її власним смаком, в цьому випадку малюкові буде охочіше підтримувати порядок в кімнаті, яку, можна сказати, він «сам спроектував». Це буде особистий куточок дитини, її територія, де всі речі знаходяться на своїх місцях.
  4. Вдаватися до допомоги наочних помічників. Використовуйте яскраві стікери і картинки-нагадування, для дітей старшого віку можна писати текстові підказки у вигляді плану-розпорядку.
  5. Починати з того, що подобається. Починати прибирання речей з того, що найбільше подобається. Наприклад, якщо малюк хоче прибрати машинки, а потім скласти речі, то не варто наполягати на іншому порядку дій, навіть, якщо ви вважаєте, що речі потрібно прибрати в першу чергу.

Таким чином, за допомогою декількох нескладних хитрощів, ви зможете привчити малюка до порядку. Але найголовнішим і наочним все одно залишається позитивний приклад з боку батьків. Діти дивляться на дорослих і намагаються наслідувати їх, тому подавайте малюкові правильний приклад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора