A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

На струнах Кобзаревої душі

Дата: 12.03.2021 14:50
Кількість переглядів: 75

Фото без описуЩороку, коли тануть весною сніги, ми вшановуємо велетня духу і Пророка нації -Т.Г.Шевченка. Минають роки, століття, а слово невмирущого Кобзаря живе, кличе нас до єдності , віри й любові. Найкращий і найцінніший скарб дала йому доля лише по смерті – славу й розквітаючу радість , яку в людських серцях будять його твори.

У рамках Шевченківського тижня, який був проведений у навчальному закладі,   відбулися різноманітні цікаві позакласні заходи, які поглибили знання учнів про життєвий і творчий шлях  видатного сина українського народу, активізували  цікавість до постаті великого Кобзаря, сприяли патріотичному та естетичному вихованню учнів.

Учні 1, 3 класу здійснили віртуальну подорож  у часи Т.Шевченка, переглянули відеопрезентацію  «Великий син великого народу», прослухали «віночок пісень» на слова Кобзаря. Пятикласники створили лепбук « Тарасова доля». Восьмикласники підготували калейдоскоп цікавинок про Т.Шевченка.

Конкурс «Мелодія барв Шевченкового слова» засвідчив, що за допомогою фарб та олівців школярі  вміють відтворювати образи фольклорних творів Т.Шевченка, виявляти інтерес до спадщини великого генія українського народу. Дев’ятикласники відвідали літературну кав’ярню «На струнах Кобзаревої душі»,  випробували свої знання в літературній вікторині «Шлях до Кобзаря», а також переглянули книжковий вернісаж «Велич Тарасового слова». Заключним етапом тижня стала віртуальна зустріч «Кобзар єднає Україну», яка засвідчила, що учні люблять, поважають творчість великого Кобзаря і з гідністю носять почесне ім’я –українці. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора