A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Національно-патріотичне виховання здобувачів освіти в умовах сьогодення

Дата: 05.04.2023 15:38
Кількість переглядів: 237

Фото без описуНаціонально-патріотичне виховання учнів – важлива складова формування свідомої розвиненої особистості, яка здатна переосмислити уроки минулого, сприяти формуванню сучасного позитивного іміджу країни, знати та вивчати історію свого краю. Враховуючи особливості поточного навчального року, суспільно-політичні умови, в яких перебуває наша держава, виховання свідомих громадян своєї країни, формування у них почуття національної гідності та патріотизму, відповідальності за майбутнє України, ознайомлення з прикладами відданого служіння своєму народу набуває першочергового значення для кожного вчителя.
5 квітня 2023 року в закладі освіти проведено засідання  методичного об'єднання вчителів початкових класів та вихователів. У ході засідання класні керівники та вихователі обговорили тему «Національно-патріотичне виховання здобувачів освіти в умовах сьогодення». Переглянули презентацію та визначили ефективні форми, методи та засоби національно-патріотичного виховання учнів та старших дошкільників. Члени методоб’єднання обмінялись досвідом з питання реалізації стратегії національно-патріотичного виховання, взяли участь у майстер-класі «Патріотичне виховання засобами інтегрованої освітньої діяльності». Впроваджуючи «Стратегію національно-патріотичного виховання» для учнів початкових класів  та старших дошкільників педагоги обирають найбільш ефективні форми роботи з урахуванням віку дітей: конкурси віршів та малюнків, перегляд тематичних презентацій, ігри – подорожі,  екскурсії рідним селом, години спілкування, усні журнали, бесіди, читання художньої літератури, музейні уроки.
У своїй діяльності кожен вчитель повинен пам’ятати, що тільки систематична робота педагогічного колективу у вихованні національної особистості може допомогти підростаючому поколінню бути гідними носити звання громадянина, патріота України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора