A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Мова - ДНК нації

Дата: 14.11.2022 15:43
Кількість переглядів: 83

Фото без описуУ рамках тижня української писемності та мови, який був проведений у закладі з 7 до 11 листопада, відбулися різноманітні заходи, спрямовані на патріотичне та естетичне виховання здобувачів освіти, розвиток інтересу до вивчення рідної мови.

Для учнів 10-11 класів проведено лінгвістичну онлайн-годину «Листопад висловів про мову». Школярі продемонстрували творчі вміння, кмітливість і винахідливість, розмістили вислови відомих людей про мову на інтерактивній дошці "Whiteboard", переглянули презентацію «Нестор Літописець». Про закоханість дитячих сердець у рідне слово засвідчив конкурс сенканів «Слово до слова – зложиться мова», які були змістовними та оригінальними.

З 8 листопада стартував Всеукраїнський інтернет – конкурс «Мова моєї країни» на освітній платформі "На Урок". Учні взяли активну участь у конкурсі, отримали дипломи та сертифікати.

Педагоги закладу освіти долучилися до написання ХXІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Свої знання з рідної мови продемонстрували здобувачі освіти, взявши участь у інтернет – олімпіаді з української мови та літератури на освітніх платформах «На Урок», «Всеосвіті».

Заключним етапом тижня став фотоквест «Мова –ДНК нації», де кожен учень намагався донести красу й силу художнього слова. Він засвідчив , що учасники освітнього процесу люблять рідну мову і з гідністю носять почесне ім’я – українці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора