A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Діяльнісний підхід при вивченні предметів мовно – літературної освітньої галузі

Дата: 16.02.2023 16:08
Кількість переглядів: 40

Фото без описуДіяльнісний підхід, як філософія освіти початкової школи, при вивченні предметів мовно – літературної освітньої галузі, така тема засідання методичного об'єднання вчителів початкових класів та вихователів, яке відбулося 16 лютого 2023 року.

У першій частині засідання педагоги розглянули теоретичні аспекти застосування діяльнісно-компетентнісного підходу до викладання предметів у початковій школі. З’ясували зміст поняття «діяльнісний підхід», познайомились із сучасними технологіями діяльнісного підходу до організації освітньої діяльності учнів, визначили основні переваги та способи впровадження даного підходу в освітній процес.

Після опрацювання основних положень технології діяльнісного методу навчання учасники закріпили структуру уроку з позиції діяльнісного підходу: визначали у процесі колективного обговорення ймовірну послідовність етапів.

У практичній частині члени методичного об’єднання взяли участь у майстер – класі. Під час роботи в групах учителі розглядали та коментували фрагменти уроків, насичені комунікативними та інтерактивними методами, вправами з інтегрованим змістом та ознайомились із вправами з використанням наборів LEGO, спрямованими на формування ключових компетентностей учнів початкової школи. Потім вчителі обмінялися досвідом у застосуванні діяльнісного підходу до вивчення української мови, презентували свої творчі роботи, зокрема лепбуки, поділилися досвідом щодо збагачення словникового запасу слів з використанням «Словникового кола», продемонструвала мовні ігри та різноманітні вправи, які проводяться із школярами.

У завершальній частині засідання педагоги виділили пріоритетні види діяльності на уроках, застосування яких забезпечує діяльнісний підхід у навчанні. Лише в процесі діяльності стає можливим формування навичок та розвиток компетентностей учня. Усе це сприяє гармонійному та всебічному розвитку особистості - такий підсумок методичного заходу.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора