A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Безпека понад усе

Дата: 04.12.2020 15:40
Кількість переглядів: 88

Фото без описуКожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.

У навчальному закладі з 30 листопада по 4 грудня 2020 року проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

У рамках тижня пройшли найрізноманітніші заходи, основною метою яких було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація  основних правил безпечної життєдіяльності; розвиток  в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя.

Розпочався тиждень тематичними виховними годинами. Де вся робота була спрямована на організацію різних видів діяльності, які,  в свою чергу,  були направлені на набуття певних навичок поведінки, досвіду, самостійного пошуку виходів із непростих ситуацій, навчанню приймати виважені, продумані рішення. Адже все, чому навчають,  діти повинні вміти застосовувати в реальному житті, на практиці. Для досягнення максимального ефекту вчителі використовували художній матеріал, дидактичні, рухливі та сюжетно-рольові ігри, створювали проблемні ситуації Наступного дня проведено відпрацювання нормативів евакуації у випадку виникнення надзвичайної  ситуації у навчальному закладі.

Класними керівниками 8 та 9 класів організовано перегляд  та обговорення відео: «Професія рятівник. Героїчні дії рятувальників», «Надання першої домедичної допомоги».  Молодші школярі під час хвилинки обережності повторили правила безпеки та зустрілися з героями мультфільмів  «Уроки тітоньки Сови».

Ефективність роботи з проблем безпеки життєдіяльності дитини великою мірою залежить від позитивного прикладу батьків. Їх відповідальна місія не тільки захистити дитину від можливої небезпеки, а й підготувати до майбутнього самостійного життя, коли доведеться стикатися з різними непередбачуваними ситуаціями. Щоб підвищити обізнаність батьків та спонукати їх навчати дитину правил безпеки, у соціальних групах вчителями  організовано консульпункт «Безпека життєдіяльності – шлях до безпечного дитинства».

На кінець тижня учні п’ятого та шостого класів стали учасниками вікторини «Бережи себе» та брейн-рингу  «Наша безпека». Школярі

теоретично та практично поповнили свою скарбничку знань та вмінь з безпеки життєдіяльності .

Протягом тижня в бібліотеці діяла виставка  методичної та науково-популярної літератури «Безпека понад усе». 

Усі заходи, які проходили в рамках тижня сприяли усвідомленню значення безпеки життєдіяльності допомогли дітям, їх батькам і співробітникам навчального закладу узагальнити свої знання про вміння діяти у надзвичайних ситуаціях  та про значення здоров’я і безпеки в житті людини.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора