A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Пам'яті Героїв Крут

З нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Крут у закладі відбулася тематична година «Пам’яті Героїв Крут». Учні 11 класу переглянули фільм, присвячений визначним історичним подіям, висловили свої думки щодо сьогодення та подій в Україні. Здобувачі освіти відзначили, що подвиг Героїв Крут є важливою складовою боротьби українського народу за свою незалежність.

15:51 29.01.2024

Захід, Схід – одна країна! Це – соборна Україна!

З нагоди відзначення Дня Соборності України 22 січня в закладі  проведено виховні заходи для учнів 5-11 класів: історичну годину "Єдина країна - єдиний народ", виховну годину "Захід, Схід - одна країна! Це - соборна Україна!". Діти обговорили історичні події,  переглянули відеопрезентацію "Україна - соборна держава", висловлювали свої думки щодо майбутнього України. Учні початкових класів теж долучилися до відзначення свята. Здобувачі освіти переглянули тематичні відео "Дітям про День Соборності України", "День Соборності України", "Єдина! Вільна! Неподільна!", виготовили листівки "Долоньки єдності", "Ланцюг єдності", розгадували філворд "Моя Україна", розшифрували символи держави, грали у гру "Так! Ні!". Діти засвоїли уроки історії й істину, що лише в єдності наша сила, а згуртованість – запорука перемоги.

15:54 22.01.2024

Фізичні перегони

 У рамках  декади математики, інформатики та фізики з учнями 9 класу проведено інтелектуальну гру «Фізичні перегони». Під час виховного заходу здобувачі освіти продемонстрували навички логічного мислення, культури спілкування і вміння співпрацювати у команді. Учасники гри розв’язували ребуси, тлумачили фізичні терміни,  формули, фізичні величини та одиниці вимірювання, а також прилади для їх вимірювання. Завершилася інтелектуальна гра оголошенням результатів та переможців.   

14:44 19.01.2024

Уміння вчитися впродовж життя

12 січня у закладі освіти проведено засідання методичного об’єднання вчителів-предметників. Робота методоб'єднання була спрямована на підвищення рівня викладання предметів за допомогою застосування сучасних інформаційних технологій та використання цифрових інструментів формувального оцінювання. Педагоги акцентували увагу на ідеї використання штучного інтелекту на уроках, запропонували батл цікавих методів і прийомів  у формуванні ключової компетентності «Уміння вчитися впродовж життя».

17:15 12.01.2024

Діяльнісний підхід до навчання — запорука успіху в НУШ

 Сьогоднішнє суспільство потребує людей, які вміють творчо і креативно мислити, застосовувати набуті знання в складних, часто нестандартних ситуаціях, швидко розв’язувати проблеми, створювати нове, працювати в команді. Як цього досягти? Звісно, для формування такої особистості треба використовувати в освітньому процесі інноваційні методи і прийоми навчання, особливі завдання і вправи, які б реалізовували всі ці потреби.

16:46 12.01.2024

Інтелектуальний олімп

11 січня для учнів 4 класу проведено онлайн-заняття "Інтелектуальний олімп". Це своєрідна гімнастика розв'язувати інтелектуальні завдання, застосовувати свої знання в різних нестандартних ситуаціях. Інтелектуальна гра проходила в чотири етапи: "Ерудит-гейм", "3 на 3", "Бліц-опитування", "Інтелектуальні сходинки". Учні активно долучилися до виконання завдань. Кожен учасник вибирав певну категорію та протягом хвилини намагався дати відповідь на якнайбільше запитань. Цікаві завдання, проблемні ситуації спонукали дітей до формування почуття здорового суперництва, поваги один до одного, розвитку зацікавленості до вивчення предметів та наполегливості у досягненні мети. Проведений захід показав, що це не просто інтелектуальна гра, а відмінний спосіб провести час із користю, отримати багато позитивних емоцій та вражень.

17:46 11.01.2024

У світі цікавої математики

Математика - це не лише цифри і знаки, це цікавий та захопливий світ логіки та роздумів. Вона вчить нас життю, приводить розум до ладу. 10 січня для учнів 3 класу проведено онлайн-вікторину "У світі цікавої математики". Спочатку діти грали у гру "Так - ні", де пригадали важливі математичні поняття та виконали тест "Геометричні фігури". Далі третьокласники здійснили подорож у світ логіки та змагалися в розв'язуванні задач на кмітливість від тітоньки Сови. Виконавши практичні завдання, юні математики допомогли зустрітися казковим героям, які заблукали у лісі.

15:04 10.01.2024

Мандрівка морфологією

8 січня для учнів 6 класу проведено онлайн – заняття «Мандрівка морфологією».   Його метою  було донести  до здобувачів освіти   красу і багатство української мови, спонукати дітей до творчості й пізнання,  навчити бути  спостережливими, кмітливими та винахідливими.   Виконуючи цікаві вправи «Морфологічне дерево», «Асоціативний кущ», «Лінгвістичний конструктор», завдання  «Четверте зайве» , прослухавши  казку про частини мови, шестикласники  поринули  у  чарівний світ морфології, закріпили знання із вивченої теми.

16:35 08.01.2024

Гра "Шифрувальник"

Усі діти в захваті від пригод і таємниць. Вони полюбляють бути схожими  на детективів, героїв, які рятують світ, виконуючи надважливі місії.  Саме тому сьогодні, 8 січня,  команда першокласників пограла у гру «Шифрувальники». Діти, отримуючи секретні коди, повинні були розшифрувати слова, застосовуючи математичні знання, вміння правильно розташовувати літери у словах. Детективи справилися на відмінно – кожен код відгаданий.

16:33 08.01.2024

Математика - це цікаво!

8 січня з учнями  2 класу проведено онлайн-заняття “Математика – це цікаво! ”. Діти з задоволенням допомагали Розумнику   знаходити парні числа, виконувати арифметичні дії і заповнювати таблички, складати та розв’язувати задачі за коротким записом, накреслити прямокутник.    Весела руханка  з хом’ячками була гарним відпочинком, після якого другокласники  виконали цікаві інтерактивні вправи з Інтернет–сервісу мультимедійних дидактичних вправ LearningApps: «Варили вареники», «Відвідали магазин іграшок» та «Купили іграшку».  Учні переконались, що  математика – чудова наука, яка оточує нас усюди, розвиває мислення та допомагає у життєвих ситуаціях.

16:30 08.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора