A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Обережно! Незнайомі предмети

4 квітня відзначають Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з протимінної діяльності. Його мета – підвищити обізнаність про загрозу, яку несуть вибухонебезпечні предмети для здоров’я та життя людей. У цей  день із учнями початкових класів проведена просвітницька бесіда «Обережно! Незнайомі предмети». Діти переглянули відеоролик про мінну безпеку, познайомилися з другом Патрона – вовчиком Діккі, з якими пригадали правила поведінки з вибухонебезпечними предметами та обговорили алгоритм дій у разі виявлення незнайомих речей. Учні засвоїли три основні правила безпечної поведінки -  «не підходь», «не чіпай», «101 набирай".

14:46 04.04.2024

Помилки у виборі професії

Вибір професії – це надзвичайно велика відповідальність перед батьками, перед суспільством, перед собою. Щоб довести або спростувати цю думку  між учнями  11 класу відбулася  дискусія «Помилки у виборі професії». Випускники ознайомилися із поетапними кроками щодо правильного вибору професії, проаналізували помилки, можливі в процесі професійного самовизначення. Вони впевнилися у важливості усвідомленого вибору професії, яка б відповідала їхнім інтересам та здібностям.

15:44 03.04.2024

Птахи - невід'ємна частина живої природи

Щорічно 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, який проходить у рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Саме їх, дзвінких провісників весни, вітали учні початкових класів Байрацького ліцею: переглянули відео та познайомилися з історією виникнення свята, виконали веселу руханку «Горобець-молодець», пограли в гру «Різноманітний світ птахів», називали весняні прикмети, впізнавали пернатих за співом та малюнками, відзначили тих, які перебувають під охороною, занесені до Червоної книги та подарували  птахам новий будиночок. Тож, пам’ятайте! Птахи — невід’ємна частина живої природи, їх потрібно любити і берегти не лише тому, що вони корисні, а й тому, що вони переповнюють наше буденне життя масою позитивних емоцій. Спостерігаючи за ними, ми отримуємо величезну естетичну насолоду.

15:56 01.04.2024

Цікавий світ професій

В ігровій формі для шестикласників ліцею був проведений захід «Цікавий світ професій». Здобувачі освіти поглибили знання про  різноманітний  світ професій, за  допомогою конкурсів «Відгадай професію»,  «Один день із життя…», «Знавець професій», «Лотерея» продемонстрували свої знання, проявили фантазію, розширили кругозір та дізналися  багато  цікавого  про професії сьогодення.

14:44 29.03.2024

Сучасний урок - основа ефективної та якісної освіти

22 березня  2024 року в закладі освіти проведено засідання  методичного об'єднання вчителів початкових класів та вихователів. У ході засідання  педагоги обговорили тему «Сучасний урок: вимоги, проблеми, шляхи удосконалення». Заслухали  доповідь  «Сучасний урок: основні вимоги, форми, технології» , переглянули презентації «Педагог сучасності: компетентності вчителя ХХІ століття» та  «Нестандартні форми роботи  на уроках в НУШ». Учителі початкових класів та вихователі дошкільного підрозділу  обговорили ефективні форми роботи для активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках. Особливу увагу звернули на використання інтегрованих завдань, інтерактивних ігор, вправ, інтернет-ресурсів, створених для підтримки вивчення предметів у Новій українській школі, адже сучасна освіта – це співпраця сучасного креативного вчителя й активного учня, в діяльність яких долучаються сучасні технології. Засідання пройшло в творчій та доброзичливій атмосфері, яке надихнуло учасників на  застосування отриманого досвіду на практиці, для розвитку здібностей і навичок своїх учнів, для формування якостей, які необхідні учням для того, щоб бути успішними в сучасному житті.

12:37 22.03.2024

Єднаймо душі словом Кобзаря

У рамках Шевченківського тижня, який був проведений у закладі з 4 до 8 березня , відбулися різноманітні цікаві пізнавальні заходи, які поглибили знання здобувачів освіти про життєвий і творчий шлях видатного сина українського народу, активізували цікавість до постаті великого Кобзаря, сприяли патріотичному та естетичному вихованню школярів.

12:29 09.03.2024

Подорож безпечною мережею

У наш час особливо важливого значення на­буває інформація. Все частіше потрібне володін­ня швидкими й точними даними про предмет ді­яльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і зловісною павутиною, яка губить людей.

14:58 01.03.2024

Стоп! Булінг: попередження жорстокості та насильства

Сьогодні з учнями 8 – 11 класів проведено профілактичний захід із елементами тренінгу «Стоп! Булінг: попередження жорстокості та насильства». Під час заходу були використані ситуаційні вправи: «Риса характеру», «Аркуш паперу», «Чому так стається», які дали змогу отримати нові знання, визначити для себе наслідки насильницької поведінки, ознайомилися із рекомендаціями та порадами боротьби з булінгом в освітньому середовищі. Учні переглянули відеоролик «Як боротися з булінгом. Поради для дітей». Учасники заходу на прикладі реальних життєвих ситуацій вчилися порівнювати різні ситуації та шукати шляхи вирішення проблеми.

15:36 28.02.2024

Я - пішохід

Сьогодні в класі безпеки для учнів 1-3 класів проведено бесіду  “Я — пішохід”. Діти повторили правила переходу вулиць, вивчили дорожні знаки, допомогли казковим героям виплутатися з небезпечних ситуацій. Найбільше учням сподобалося грати в гру «Спритний пішохід», в якій вони могли показати свою уважність і знання правил переходу вулиць.

15:00 26.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора