A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Під тінню чорнобильського крила

Гірким болем відгукується в українських серцях день 26 квітня 1986 року. Аварія на Чорнобильській АЕС стала важким уроком для всього людства. З метою вшанування пам’яті ліквідаторів цієї аварії в закладі проведено виховні заходи. Учні початкових класів переглянули відео «Чорнобиль. Місто-привид» та виготовили аплікацію «Скорботні янголи». Для учнів 5-11 класів проведено екологічну годину «Дзвони Чорнобиля» та організовано віртуальну екскурсію до національного музею «Чорнобиль». Поетичні рядки про чорнобильську трагедію звучали на літературних читаннях «Весни обірване суцвіття». Всі бажаючі мали можливість переглянути виставку-спогад «Під тінню чорнобильського крила». Нехай прийдешнє покоління завжди пам’ятатиме уроки Чорнобиля, щоб над нашою планетою завжди було чисте небо.

14:42 26.04.2024

Ми любимо свою планету

Щороку 22 квітня жителі нашої планети відзначають День Землі. Це чудова нагода вкотре замислитися над  проблемою збереження навколишнього середовища, усвідомити необхідність порозуміння між людиною та природою, об’єднатися заради благополуччя нашого подальшого існування на планеті.

15:04 22.04.2024

Випускники-2024 року для майбутніх поколінь

Учні 11 класу закладу долучилися до Загальнонаціональної акції єднання та віри «Випускники-2024 року для майбутніх поколінь», посадивши яблуневу алею в центрі рідного села. Ці дерева стануть символом надії на мир та процвітання в Україні, а для майбутнього покоління – це символ сильної віри в нашу державу.

17:44 19.04.2024

Супергерої готові до всього

У закладі відбулася зустріч учнів 1-7 класів зі спеціалістом із безпеки в освітньому середовищі Наталією Коваленко та фахівцем відділу забезпечення заходів із попередження надзвичайних ситуацій Юрієм Білоножком. З метою поглиблення знань здобувачів освіти з питань різних видів безпеки проведено заняття-батл під гаслом «Супергерої готові до всього». Діти виконували роль супергероїв: відгадували загадки, пояснювали, як діяти в певній ситуації, зокрема в задимленому приміщенні, як правильно гасити вогонь, як діяти під час сигналу "Повітряна тривога". Учні з захопленням приміряли бойове спорядження рятувальника: шолом, бронежилет, розглянули вміст аптечки рятувальника.

17:23 19.04.2024

Пролісок - квітка весни

Щорічно 19 квітня у багатьох країнах світу відзначається гарне весняне свято, яке вже стало традиційним, – День проліска. На жаль, сьогодні пролісок став жертвою «любові людської». Ці квіти прекрасні, але тільки в природі, адже зірвані квіти «живуть» лише декілька днів. А з вини людей, які по-варварськи «збирають» проліски, їх на Землі з кожним роком стає все менше і менше. Саме цій ніжній, тендітній квіточці учні початкових класів присвятили в цей день пісеньку «Пролісок», виготовили листівку «Квіточка весни», переглянули відео «День проліска», склали сенкан «Пролісок», відгадали загадки.

14:42 19.04.2024

Всесвітній день авіації  та космонавтики

12 квітня відзначають найбільше космічне свято року - Всесвітній день авіації  та космонавтики, присвячений першому польоту людини в космос. Учні початкових класів здійснили віртуальну подорож у космічний простір, переглянули відео «День космонавтики», відгадали космічні загадки, розшифрували космічні лабіринти, склали пазли на космічну тематику, виконали руханку «Булька в космосі». Багато цікавого діти дізнались про першого  космонавта незалежної України - Леоніда Каденюка, космічні ракети , про життя і роботу космонавтів на орбіті, переглянули світлини Місяця, Землі, які були зроблені космонавтами з космічних кораблів.

15:19 12.04.2024

Джерело життєвої сили!

У закладі відбулася зустріч учнів 5-11 класів із представником психологічної служби від благодійного фонду "Право на захист". Психолог обговорила з дітьми причини виникнення стресових ситуацій та вихід із них, запропонувала практичні вправи, які допомагають боротися з неприємними емоціями. Всі разом обговорили наслідки та вплив настрою на поведінку. Зустріч була цікавою та змістовною, наповнена позитивом і добром.  Сподіваємось, що у часи війни, наші діти збережуть у собі добро та здатність радіти життю і вівдчувати позитивні емоції щодня!

15:47 08.04.2024

Веселі старти

Найціннішим скарбом для людини є здоров’я, кращим його другом був і залишається спорт. Напередодні Всесвітнього дня здоров’я для учнів 6-7 класів організовано спортивні змагання «Веселі старти». Свою спритність, швидкість, згуртованість та рівень спортивних умінь учасники продемонстрували під час естафет «Переправа», «Саджання картоплі», «Хто швидше», «Веселий баскетбол», «Слалом». Всі учні отримали позитивний емоційний заряд від участі в змаганнях та бажання вести здоровий спосіб життя.

14:58 05.04.2024

Здоровим бути модно

Бути здоровим - значить бути веселим, життєрадісним,  відчувати себе по-справжньому щасливим. Напередодні 7 квітня, коли людство відзначає  Всесвітній день здоров’я, учні 1 – 4 класів Байрацького ліцею мали можливість висловити думки щодо значення здоров’я для кожного з них, визначили сім головних правил здорового способу життя, з’ясували, для чого потрібний режим дня, переглянули відео «Здоровим бути модно», виконали руханку «В здоровому тілі – здоровий дух», розгадали філворд «Фрукти та овочі», анаграми «Корисні звички», пограли у гру «Корисно – шкідливо», склали та пояснили прислів’я про здоров’я, розглянули ситуативні вправи «На прийом до лікаря». 

14:55 05.04.2024

Мінна небезпека: як її уникнути

4 квітня, в Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, для учнів 6 – 11 класів у закладі відбувся захід «Мінна небезпека:  як її уникнути». Здобувачі освіти дізналися про види вибухонебезпечних предметів, якими зараз заполонили українську землю вороги. Як спрацьовує та чи інша міна або снаряд. На що варто звернути увагу, якщо побачили незнайомий предмет. Що в жодному разі не можна робити при виявленні такого предмета. Слухачі сформулювали основні правила, які завжди слід пам’ятати.

15:55 04.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора