A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Казковими стежками

З учнями 1 класу проведена вікторина "Казковими стежками". Діти відгадували загадки про казки, від якого казкового героя надходила телеграма, називали, з якої казки загубилися речі, які казкові герої були зайвими. Під час заходу учні проявили свою ерудованість та цікавість до читання народних українських казок.

15:32 05.01.2024

У світі мистецтва

05 січня для учнів 11 класу проведено онлайн-заняття “У світі мистецтва”. Старшокласники здійснили віртуальну екскурсію визначними місцями Сумщини. Переглядаючи та обговорюючи матеріал презентації, діти розширили знання про відомих діячів культури та мистецтва і зрозуміли, що любов до України починається із шани до краю, де ти народився.

15:28 05.01.2024

Думай як машина: занурення в світ штучного інтелекту

04.01.2024 року з учнями 8-11 класів проведено віртуальну подорож "Думай як машина: занурення в світ штучного інтелекту". Під час заходу учні ознайомилися з поняттям штучного інтелекту та етапами його розвитку. Розглянули можливості використання нейромережі в різних сферах життя і обговорили проблеми та перспективи розвитку штучного інтелекту в цілому. Наприкінці заходу учасники спробували створити фантастичне зображення за допомогою сервісів ШІ.

16:36 04.01.2024

Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення

3-4 січня 2024 року в Липоводолинській територіальній громаді відбулися онлайн-тренінги для вчителів початкових класів за програмою підвищення кваліфікації "Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення" від LEGO Foundation. Учасниками тренінгів стали вчителі початкових класів закладу. Цікаві інтерактивні вправи, ігрові та діяльнісні методи навчання сприяли підвищенню професійної майстерності учасників тренінгового заняття. Педагоги почерпнули нові ідеї, поділилися своїми напрацюваннями, активно працювали в командах. Творчість та практичні заняття з мистецтва дизайну сучасного уроку стали ключовими компонентами цих заходів.

15:58 04.01.2024

Безпека під час зимових канікул

28 грудня у закладі відбулася зустріч здобувачів освіти зі спеціалістом із безпеки в освітньому середовищі відділу освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради Наталією Коваленко, поліцейським офіцером громади сектору превенції Роменського РВПГУНГУ у Сумській області Юрієм Логвою, старшим дільничним офіцером поліції  Роменського РВПГУНП у Сумській області Сергієм Стешенком та провідним фахівцем відділу організації профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Роменського районного управління ГУДСУ з надзвичайних ситуацій у Сумській області Ярославом Шкарупою. Обговорили з учнями правила безпечної поведінки під час зимових канікул. Пригадали правила пожежної безпеки, поводження з електроприладами та вибухонебезпечними предметами, дотримання правил безпеки дорожнього руху, дії при виникненні надзвичайної чи аварійної ситуації, за якими номерами телефонувати. Акцентували увагу здобувачів освіти на заборону в Україні використання салютів та петард.

16:09 28.12.2023

У пошуках новорічного дракона

Новий рік – це свято, коли трапляються дива. Діти з нетерпінням його чекають і загадують бажання. Затишна атмосфера та веселий настрій панував серед учнів початкової школи під час проведення квесту «В пошуках новорічного дракона». Діти долали різноманітні випробування на зупинках «Хатинка Баби Яги», «Галявина гномів», «Зупинка Олафа», «Дуб Лісовика», «Печера Змія Горинича», «Фортеця Снігової Королеви». Учасники квесту успішно виконали всі завдання, склали слово «ялинка», знайшли Дракончика, символа року, та отримали від нього листівки з передбаченням на прийдешній рік.

16:08 28.12.2023

Зимовими лабіринтами

28 грудня  в закладі для учнів 5 – 11 класів відбулася конкурсно-розважальна програма «Зимовими лабіринтами». «Мальовничий танок»,  «Кращий художник», «Побажання з першої літери»,  «Дракончик  по колу», «Зимова риболовля», «Сніжки», «Святкове меню» – це лише частина конкурсів, у яких здобувачі освіти проявили свою кмітливість, швидкість, майстерність. Під час заходу кожен клас мав можливість продемонструвати свої вокальні здібності  у караоке. На заході панувала святкова та весела атмосфера.

16:06 28.12.2023

Коробочка добра для воїна

За ініціативи активу учнівського самоврядування  вихованці дошкільного підрозділу та учні закладу долучилися до благодійної акції «Зроби новорічний подарунок воїну», яку організувала Липоводолинська волонтерська організація «Оберіг». Діти активно взялися до роботи та із задоволенням  склали коробочки добра, до яких увійшли солодощі й необхідні речі для наших захисників. Всі подарунки передано до волонтерської організації.

15:06 22.12.2023

Вчимося діяти у надзвичайних ситуаціях

На виконання спільного наказу Міністерства внутрішніх справ та Міністерства освіти і науки України від 18.08.2023 № 685/1013 «Про затвердження Порядку раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти» в ліцеї створено команду реагування, яка провела навчання серед працівників закладу. Присутніх ознайомили з порядком дій щодо раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу, алгоритмом дій  у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти та системою оповіщення.

15:50 15.12.2023

Вітання!

Вітаємо Руденко Дарину, ученицю 9 класу, яка стала призером (ІІ м.) відкритого літературного конкурсу для дітей та молоді «Собори душ» імені Йосипа Дудки, що відбувся у Роменській міській територіальній громаді.

16:45 08.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора