A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Мандрівка цікавими планетами

Другий тиждень декади початкових класів також мав свої напрямки: Планета орнітологів, Планета-музей звичаїв та традицій, Пояс слів-астероїдів, Співуча планета, Планета здоров’я.Розпочався він із відвідування «Планети орнітологів». Цього дня, на хвилинці-цікавинці, діти дізналися, що горобець хатній є птахом 2024 року в Україні. Учні виконали веселу та жваву руханку з Горобчиком, розучили «Пісеньку горобчика».У вівторок діти подорожували «Планетою-музеєм звичаїв і традицій». Сьогодні, як і сотні років тому, не старіє стародавнє мистецтво вишиваних рушників. Рушник – оберіг і благословення. У ньому закладена енергія рук людських, і він є абсолютно живим предметом. З учнями початкових класів було створено виставку вишитих рушників під назвою «Душа мого народу – рушники», здійснено віртуальну подорож «Рушник-оберіг». Учні дізналися про те, як створюється вишитий рушник, що означають певні символи та кольори на ньому.У Міжнародний день рідної мови діти взяли активну участь у конкурсі «Веселі скоромовки», створили хмару слів «Рідна мова».Українська народна пісня є однією із святинь нашого народу, його найціннішим духовним скарбом.  Українці  створили так багато пісень, що, якби кожного дня вивчати одну нову пісню, на вивчення усіх не вистачило б людського життя. Веселі перерви для учнів початкових класів проходили під назвою «Народна пісня в сучасній обробці». Кожна дитина намагалася проявити свій співучий талант, хист до музики.23 лютого школярі відвідали «Планету здоров’я». Вони ознайомилися з простими кроками до здорового раціону і самостійно за правилами «створили» кожен свою тарілку здорової їжі, виконавши практичну роботу «Моя тарілка здорового харчування». Щоб бути здоровим потрібно займатися спортом. Тому як не пограти у «Веселі естафети», які принесли малечі море емоцій, бажання бути сильнішими, спритнішими. Декада завершилася. Вона була цікавою і захоплюючою. Діти із задоволенням брали участь у різних заходах та проявляли свої розумові, творчі та спортивні здібності. Набуті ними знання, вміння та емоції залишаться надовго.

15:09 23.02.2024

Єдиний скарб у тебе - рідна мова!

Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ. Сьогодні в закладі здобувачі освіти долучилися до відзначення Міжнародного дня рідної мови. Учні початкових класів взяли участь у конкурсі «Веселі скоромовки» та створили хмару слів «Рідна мова». Для шестикласників проведено інтелектуальну гру «Єдиний скарб у тебе – рідна мова». Учасники заходу продемонстрували свої знання та ерудованість під час виконання вправ «Фразеологічна кухня», «Мовне асорті», «Скажи без затримки», розгадували загадки та ребуси, виготовили патріотичні браслети «Я люблю українську». Учні 11 класу відвідали мовознавчу кав’ярню «Словечко», де «смакували» незвичайне меню: «Мовні цікавинки», «Кавовий месендж», «Філологічне еспресо», «Мовний імідж», «Кавова фантазія», «Відчуй смак рідної мови». Під час проведених заходів діти ще раз довели, що мова завжди залишається сильним і потужним інструментом не тільки спілкування, а й розвитку.

15:40 21.02.2024

День єднання

16 лютого  Україна  відзначає День єднання. Це свято демонструє згуртованість українців навколо національної ідеї та бажання жити в мирі. Цього дня в закладі проведені заходи, які об’єднали всю шкільну родину. Під час ранкового кола учні початкових класів виконали Гімн України, переглянули презентацію і познайомилися з історією свята. Діти вшанували воїнів, які поклали життя за наше майбутнє, хвилиною мовчання,  долучилися до флешмобу «Долоньки єднання». Для учнів 6-8 класів проведено годину єднання, під час якої говорили про значення свята, декламували вірші, виконували інтерактивні вправи та взяли участь у вікторині для справжніх українців. Між учнями 9,11 класів проведено матч єднання з баскетболу.

15:22 16.02.2024

Декада початкових класів

Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов перший тиждень Декади початкових класів. Конкурси, ігри, змагання розвивали творчість дітей, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. І вже по завершенню тижня можна сказати, що сподівання учасників на отримання позитивних емоцій справдилися.

15:17 16.02.2024

Ціна чужої війни

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав для учнів 7-8 класів проведено інформаційну годину «Ціна чужої війни». Здобувачі освіти обговорили історичні події та участь українців у збройних конфліктах на території 16 держав. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

14:49 15.02.2024

З любові починається життя

До Дня Святого Валентина в закладі проведено годину спілкування «З любові починається життя». Діти разом із учителем англійської мови пригадали історію свята, обговорили традиції та переглянули відеопрезентацію. Учні 1-4 класів виготовили сердечка-побажання, які подарували своїм рідним. Кожне сердечко було символом дружби, любові до ближнього.

15:20 14.02.2024

Мандруємо у Всесвіті цікавими планетами

12 лютого 2024 року в закладі освіти стартувала декада початкових класів під назвою «Мандруємо у Всесвіті цікавими планетами». Перший день розпочався організаційною лінійкою, на якій діти познайомилися з планом роботи та склали карту «Цікавих мандрівок планетами знань». Школярі  налаштувалися на активну та цікаву подорож. Зібратися разом – це початок, триматися разом – це прогрес, працювати разом – це успіх. Ми все зможемо разом! Бо в єдності – наша сила.

15:28 12.02.2024

Вітання!

Вітаємо Яцуру Тимура, учня 3 класу, який став призером (ІІ м.) І етапу відкритих змагань із шахів серед учнів закладів загальної середньої освіти на кубок голови Сумської ОДА "Інтелектуальна Сумщина". Бажаємо подальших успіхів і перемог!

15:07 08.02.2024

Всесвітній день читання вголос

Шукаєте відповідь на запитання «Як цікаво провести час з друзями?». Забудьте про Google. У нас для вас є корисна порада – збирайтеся разом і читайте книги… українською! Навіть не сумнівайтеся, це дуже захопливо, весело та пізнавально. Отож, що ще можна робити у Всесвітній день читання вголос, який цього року відзначається саме 7 лютого, поради від учнів 1–4 класів Байрацького ліцею.

15:34 07.02.2024

День безпечного Інтернету

День безпечного Інтернету відзначають щорічно у другий вівторок лютого. Для учнів 11 класу проведено інформаційну годину про те, як використовувати потенціал Інтернету для об'єднання людей. Шестикласники під час години безпеки вчилися створювати складні паролі, розпізнавали повідомлення від шахраїв, створювали власні правила безпеки в Інтернеті. Учасники освітнього процесу  звернули увагу на те, наскільки важливо зберігати в безпеці свої особисті дані та фінанси у світі сучасних технологій.

15:37 06.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора