A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Цікава та пізнавальна зустріч!

23 травня учні Байрацького ліцею здійснили екскурсійну поїздку до 21 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС у Сумській області смт Липова Долина. Заступник начальника 21 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС у Сумській області Вертій В‘ячеслав Васильович та фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту у Роменському районі центру забезпечення діяльності Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Білоножко Юрій Васильович розповіли про діяльність служби, специфіку роботи рятувальників, продемонстрували пожежний автомобіль та рятувальне обладнання за допомогою якого пожежники працюють на місцях ліквідації надзвичайних ситуацій, спецодяг, призначений для роботи в небезпечних умовах. Зустріч була цікава та повчальна. Живе спілкування з вогнеборцями викликало в учнів пізнавальний інтерес та емоційний підйом.

15:59 23.05.2023

Вітаємо юних туристів!

18 травня учні  навчального закладу взяли участь у навчально – тренувальних зборах зі спортивного туризму. Захід  проводився  з метою популяризації  розвитку туризму, виховання моральних якостей, формування здорового способу життя учнівської молоді. Учасники змагань долали смугу перешкод, яка складалася з етапів: підйом, спуск, траверс, переправа. Команда показала гідний результат. Вітаємо Герел Ольгу та Кизим Вікторію із І місцем.

15:08 18.05.2023

Джура - гра патріотів!

З  метою виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, формування духовно багатої та фізично розвиненої особистості учні закладу взяли участь у  І етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). На конкурс було представлено два рої в середній та старшій вікових категоріях. Учасники гри відповідали на запитання конкурсів «Відун» і «Рятівник» та практично продемонстрували надання домедичної допомоги.

15:29 28.04.2023

Соняшникова родина

Щорічно учні закладу беруть участь у Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник». Це свідчить про дитячу активність, допитливість, бажання пізнавати нове, небайдужість і вболівання за Україну. В тяжкий для країни час вдалося об'єднати всіх у єдину соняшникову родину. Здобувачі освіти виконували цікаві завдання з мови, літератури, історії, культури, мистецтва. Та найголовніше – це позитивні емоції від гри. Діти з нетерпінням чекали на результат, і недаремно, бо нам є ким пишатися!

15:26 27.04.2023

До уваги батьків майбутніх першокласників 2023/2024 навчального року!

Відповідно до Рішення виконавчого комітету Липоводолинської селищної ради визначено термін прийому документів для зарахування дітей до 1-го класу на 2023/2024 навчальний рік: з 28 квітня 2023 року до 31 травня 2023 року.

13:14 27.04.2023

Розвиток цифрової компетентності класного керівника

У сучасних умовах самореалізації та розвитку учнів постає питання інтерпретації особистісного підходу у стосунках класного керівника з вихованцями. Щоб така співпраця дійсно була якісною, професійний рівень класного керівника повинен постійно зростати. Саме з цією метою 6 квітня 2023 року в Байрацькому ліцеї було проведено засідання методичного об’єднання класних керівників, на якому педагоги поділилися досвідом використання сучасних інформаційних технологій для візуалізації освітнього контенту, як крок до захопливих виховних заходів та застосування інтерактивних технологій виховання.

11:15 07.04.2023

Національно-патріотичне виховання здобувачів освіти в умовах сьогодення

Національно-патріотичне виховання учнів – важлива складова формування свідомої розвиненої особистості, яка здатна переосмислити уроки минулого, сприяти формуванню сучасного позитивного іміджу країни, знати та вивчати історію свого краю. Враховуючи особливості поточного навчального року, суспільно-політичні умови, в яких перебуває наша держава, виховання свідомих громадян своєї країни, формування у них почуття національної гідності та патріотизму, відповідальності за майбутнє України, ознайомлення з прикладами відданого служіння своєму народу набуває першочергового значення для кожного вчителя. 5 квітня 2023 року в закладі освіти проведено засідання  методичного об'єднання вчителів початкових класів та вихователів. У ході засідання класні керівники та вихователі обговорили тему «Національно-патріотичне виховання здобувачів освіти в умовах сьогодення». Переглянули презентацію та визначили ефективні форми, методи та засоби національно-патріотичного виховання учнів та старших дошкільників. Члени методоб’єднання обмінялись досвідом з питання реалізації стратегії національно-патріотичного виховання, взяли участь у майстер-класі «Патріотичне виховання засобами інтегрованої освітньої діяльності». Впроваджуючи «Стратегію національно-патріотичного виховання» для учнів початкових класів  та старших дошкільників педагоги обирають найбільш ефективні форми роботи з урахуванням віку дітей: конкурси віршів та малюнків, перегляд тематичних презентацій, ігри – подорожі,  екскурсії рідним селом, години спілкування, усні журнали, бесіди, читання художньої літератури, музейні уроки. У своїй діяльності кожен вчитель повинен пам’ятати, що тільки систематична робота педагогічного колективу у вихованні національної особистості може допомогти підростаючому поколінню бути гідними носити звання громадянина, патріота України.

15:38 05.04.2023

Спільно до безпеки

4 квітня, у Всесвітній день просвіти з питань мінної безпеки, учні закладу долучилися до написання  радіодиктанту «Спільно до безпеки», проведення якого організували  ЮНІСЕФ, МОН, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Українське радіо та Центр з протимінної діяльності. Текст диктанту читав актор Михайло Карпань. Діти мали можливість перевірити не тільки свої знання з орфографічної та пунктуаційної грамотності, а й пригадати правила безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами. Незвичайним гостем заходу став пес Патрон.

17:08 04.04.2023

Панорама методичних знахідок

04 квітня відбулося засідання методичного об’єднання вчителів-предметників, на якому були розглянуті питання щодо формування мотивації навчальної діяльності здобувачів освіти за сучасних умов. Педагоги говорили  про інноваційні технології навчання та розвиток творчих здібностей здобувачів освіти засобами ІКТ.  Обмінялися досвідом у ефективному використанні сервісів Google (Times).

15:24 04.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора