A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Мова єднання!

Мова – запорука існування нації. Сьогодні відзначають Міжнародний день рідної мови, до святкування якого долучилася вся наша шкільна родина. Змістовно пройшов день для учнів початкових класів. Діти напам’ять декламували вірші про Україну, розгадували кросворд «Рідна мова», грали в ігри «З кінця і початку», «Мовне намисто», «Народ скаже – як зав’яже», взяли участь у вікторині «З якої казки?» та виконали руханку справжніх патріотів «Ми – українці!». П’ятикласники здійснили мовну подорож «Люблю та знаю рідну мову». Учні 10 класу поглибили свої знання з української мови, проявили логічне та образне мислення під час виконання завдань квест-гри "Рідна, калинова, щира і чудова - все це наша мова". Для учнів 11 класу проведено філологічний калейдоскоп «Мова єднання», під час якого діти пригадали та обговорили історичні події виникнення свята, згадали цікаві факти про мову, декламували вірші українських класиків.

15:55 21.02.2023

Стартував Тиждень початкових класів

20 лютого 2023 року в Байрацькому ліцеї стартував Тиждень початкових класів. Розпочався він організаційною онлайн - лінійкою, на якій учні познайомилися з планом заходів, що проводитимуться протягом тижня та отримали завдання до нього. Способи пізнання – тема першого дня тижня. Діти з цікавістю переглянули відео про те,  як людина пізнає світ природи та все те, що її оточує. Познайомилися з героями мультфільмів, які будуть допомагати вивчати таємниці навколишнього світу та із задоволенням виконали з ними веселу руханку. Як підсумок, школярі створили малюнки, де й показали, що інформацію про те, що нас оточує, ми отримуємо за допомогою органів чуття. А світ навколо нас дуже цікавий, тому його потрібно досліджувати.

18:45 20.02.2023

Вітаємо!

Щиро вітаємо ученицю 10 класу Тетяну Герел, яка зайняла І місце в конкурсі патріотичних малюнків «А що я зробив для перемоги?», що був організований серед здобувачів освіти Роменського району. Бажаємо переможниці творчих успіхів і нових досягнень.

17:31 20.02.2023

Їх дух незламний і безсмертний

З метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, у закладі освіти проведено години пам’яті «Їх дух незламний і безсмертний», під час яких учні пригадали історичні події Майдану, переглянули та обговорили презентацію «Вони боролися заради нас!», відеоматеріал «Небесна Сотня поіменно». Старшокласники долучилися до Всеукраїнської акції «Янголи майдану». Всі бажаючі мали можливість відвідати віртуальну виставку «Лютий: грані незламності». Проведені заходи допомогли здобувачам освіти  усвідомити важливість таких демократичних цінностей, як гідність, свобода, незалежність, цілісність, адже за них і досі продовжує свою боротьбу наша держава.

16:03 20.02.2023

Герб нашої держави!

Український тризуб – це символ нашої незалежності, гордості та жаги до волі. Сьогодні для учнів 7 класу проведено інформаційну хвилинку «Герб моєї держави». Діти ознайомилися з  історією виникнення тризуба від князівських часів до сьогодення, пригадали, що малий Державний Герб України – це офіційний символ держави України у вигляді золотого тризуба на синьому щиті. Один із трьох державних символів України нарівні з прапором і гімном. Тож шануймо його, і будьмо гідними громадянами нашої історії.  

15:29 20.02.2023

Добро починається з тебе

Всесвітній день спонтанного прояву доброти, який відзначається 17 лютого, — щире, чисте та світле свято. Цей день покликаний нагадати людству про роль добра в житті, заохотити проявляти доброту до оточуючих. Спонтанний прояв доброти означає робити щось для іншої людини від щирого серця, без очікувань та особистої вигоди. Учні початкових класів долучилися до відзначення свята. День розпочався з акції «Посміхнись. Привітайся. Подякуй». Діти, ніби маленькі чарівники, дарували один одному тепло, ласку, щирість. Під час години доброти школярі розмірковували над питанням, що таке доброта, чому важливо бути добрими, які емоції дарують добрі вчинки і слова. Підсумком дня стали фото дітей з рідними людьми, друзями, домашніми улюбленцями.  Учасники  заходів впевнені, що спонтанні прояви доброти стануть щоденною звичкою кожного, а це обов`язково допоможе зробити світ добрим, світлим, приємним.

15:42 17.02.2023

Діяльнісний підхід при вивченні предметів мовно – літературної освітньої галузі

Діяльнісний підхід, як філософія освіти початкової школи, при вивченні предметів мовно – літературної освітньої галузі, така тема засідання методичного об'єднання вчителів початкових класів та вихователів, яке відбулося 16 лютого 2023 року.

16:08 16.02.2023

День безпечного Інтернету

7 лютого  у світі відзначається День безпечного Інтернету. Цього року він проходить під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. З метою формування знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій у закладі проведено виховні заходи. Учні початкових класів переглянули та обговорили повчальне відео “Правила безпечної роботи в Інтернеті”, для учнів 5-9 класів проведено годину безпеки “Як уникнути неприємностей в мережі Інтернет”. Учасники освітнього процесу долучилися до онлайн-марафону до Дня безпечного інтернету, під час якого мали можливість послухати корисні поради щодо онлайн-безпеки для дітей, отримати можливості цифрових інструментів та платформ Google. 

16:02 07.02.2023

Гвардія наступу

В Україні стартувала інформаційна кампанія «Гвардія наступу», спрямована на донесення до населення інформації про формування кількох додаткових бригад Національної гвардії України, Національної поліції України та Державної прикордонної служби України. Головна мета – отримати якісно нові, добре оснащені та підготовлені бойові формування, які будуть посилювати українські сили оборони при виконанні завдань із деокупації усіх територій в Україні.

15:08 06.02.2023

Запобігти. Врятувати. Допомогти!

2 лютого 2023 року відбулася зустріч учнів Байрацького ліцею з  фахівцями відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у Роменському районі цзд ГУ ДСНС України в Сумській області. Досвідчені у своїй справі, вони доступно і цікаво розкрили здобувачам освіти основні питання пожежної безпеки: причини і наслідки загоряння, правила поведінки у задимленому приміщенні, евакуація з нього.

15:19 02.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора