A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Читання вголос - це круто!

Щорічно у першу середу лютого світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос. Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. У цей день учні початкових класів Байрацького ліцею переглянули відео “Твій друг книга”, відеопрезентацію “Історія виникнення книги”, обговорили правила користування книгою та книжчині поради. Діти з великим задоволенням читали книжки із домашніх бібліотек для своїх рідних, які були вдячними слухачами. Своє задоволення від читання вголос передали у світлинах, з яких створили фотоколаж “Читання вголос — це круто”.Читання — це не тільки прекрасний спосіб проведення дозвілля, а й чудовий спосіб підвищити рівень інтелекту, покращити пам’ять та розвинути гнучкість мислення.

20:28 01.02.2023

Електронна платформа "Мрія"

Департамент кіберполіції Національної поліції України та партнери спільно розробили електронну платформу "Мрія". Основне завдання цієї платформи - об’єднання проєктів, реалізованих у синергії Кіберполіції України та волонтерів, метою проєкту є  протидія кремлівській пропаганді та фейковим або проросійським ресурсам у мережі Інтернет. .Електронні посилання на ресурси проєкту для їх розповсюдження: https://mriya.social (офіційний сайт проєкту); https://t.me/stoprussiachannel (основний телеграм-канал, де здійснюються комунікація з підписниками та надання завдань для блокування); @stopdrugsbot (телеграм-бот для збору нових посилань на ворожі ресурси, а також автоматизованої взаємодії з користувачами); https://t.me/ukraine_avanger_bot (офіційний бот для збору інформації про ворожу техніку, колаборантів, мародерів та іншої оперативної інформації).

10:02 31.01.2023

Крути! Пишемо історію

29 січня 2023 року виповнилося 105 років із часу бою на залізничній станції Крути. Він став одним із етапів неоголошеної війни Росії проти незалежної України у 1917-1920 роках. У Байрацькому ліцеї було організовано інформаційну хвилинку "Крути – бій за майбутнє". Учні 10 класу долучилися до перегляду документального фільму "Крути! Пишемо історію". Після його перегляду всі присутні дійшли до висновку: подвиг юних студентів навчає, що свобода і доля України залежить від готовності кожного громадянина поважати і захищати інтереси своєї Батьківщини. Не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг людей, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.

15:53 30.01.2023

Без Соборності немає незалежності

22 січня відзначається національне свято – День Соборності України. Саме у цей день, у далекому 1919 році возз'єдналися Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка. Зараз це свято, як ніколи, актуальне. Сьогодні всі учні нашого закладу об'єдналися, аби показати свою любов та підтримку до рідної країни. Учні початкових класів переглянули та обговорили пізнавальне відео “День Соборності України”, виготовили аплікацію “Україно, єднайся”. Для учнів 8 класу проведено виховну годину “Велика злука - великі сподівання” . Старшокласники під час патріотичного уроку “Без Соборності немає незалежності” переглянули та обговорили презентацію “Від Дня Соборності до Дня Гідності”, більше дізналися про історію свята. Протягом дня серед учнів панував патріотичний дух та піднесений настрій. 

16:05 22.01.2023

Сторінками лірики поетів-новаторів

5 січня учні 10 класу здійснили віртуальну екскурсію «Сторінками лірики поетів-новаторів». Із відеороликів, аудіозаписів школярі дізналися про засновників та творчих натхненників символічної поезії, французьких митців – Шарля Бодлера, Поля Верлена, Артюра Рембо. Прослухані поетичні твори, які й дотепер вражають читачів своєю глибиною та філософією, налаштували учасників освітнього процесу  на роздуми, ніби занурили у паралельний Всесвіт, у якому предмети мають декілька обличь, значень. Таємничий та загадковий світ символізму привабив до себе шанувальників літератури, любителів мистецтва та просто цінителів прекрасного.

15:48 05.01.2023

Найрозумніший географ

З  метою підвищення інтересу до географії, закріплення та узагальнення знань із вивчених тем для учнів 8 класу проведено інтелектуальну гру «Найрозумніший географ». Діти взяли участь у конкурсах «Україна – держава», «Друзі України», «Столиця України», «Незалежність», «Природні багатства», «Використовуємо раціонально», «Поетична сторінка». Під час гри здобувачі освіти проявили свою кмітливість, ерудицію, логіку, вміння користуватися додатковою науковою літературою. Переможцями стали Самілик Д. та Руденко Д., а призерами Шеденко Б., Кизим Я., Самілик С.

15:29 02.01.2023

Зимові свята в традиціях нашого народу

Зимові канікули – це найбажаніша і найочікуваніша пора для дітей, яку вони проводять не тільки весело, а ще й з користю. Здобувачі освіти взяли участь в онлайн – конкурсі «Зимові свята в традиціях нашого народу». Це захід для тих, хто щороку чекає зимової казки, яку приносять традиційні свята. Щоб отримати нагороди, учасникам потрібно було знати, хто такий святий Миколай, як українці відзначають Новий рік, Різдво та Водохреща, якими обрядами супроводжуються ці святкування. Діти узагальнили свої знання про про народні традиції, з’ясували значення кожного свята.

15:04 29.12.2022

Ми проти насильства, ми за добро!

З метою привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок учні та вчителі закладу освіти долучилися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проходила з 25 листопада до 10 грудня. У ході акції були проведені різноманітні тематичні онлайн-заходи: година спілкування «Ні - насильству над жінками», фоточелендж  «Сім’я без насильства!», інформаційний порадник «Як не стати жертвою кібербулінгу», флешмоб "Ми проти насильства, ми за добро!", виховні години «Ми – проти СНІДу», уроки доброти «Ріка добра з джерельця милосердя», акція «Журавлик надії», інформаційна година щодо вшанування пам'яті студенток, розстріляних у Монреалі, година цікавої інформації «Волонтери - люди доброї волі», заняття з елементами тренінгу «Конфлікт. Шляхи подолання конфліктів », круглий стіл «Корупція – це державний злочин». Організовано перегляд та обговорення відеороликів «Скарлет», «Соловейко з одним крилом», презентації «Конвенція про права дитини», соціального відеоролика «Він заплатив».

14:58 10.12.2022

Ми за майбутнє без СНІДу

Щороку 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який вперше був проголошений ВООЗ у 1988 році.  Цей День встановлений з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день порозуміння з ВІЛ-інфікованими людьми та пам’яті жертв цього захворювання.

15:52 01.12.2022

І пам’яті свіча не згасне

Щорічно, в четверту суботу листопада, в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Це страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Цьогоріч інформаційна кампанія проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо».  Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них. У закладі освіти проведено інформаційний дайджест «Голодомор – геноцид українського народу», усний журнал «Свічка пам’яті жертв Голодомору», організовано тематичну онлайн-виставку «І пам’яті свіча не згасне». Учні та вчителі закладу приєдналися до Всеукраїнської акції «Запали свічку», проявивши скорботу за загиблими.

16:06 28.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора