A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Майдан: від незалежності до свободи!

З метою гідного вшанування мужності учасників Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України в закладі освіти проведено урок мужності «Україна – країна нескорених!», патріотичну гру «Люби свою державу», урок пам’яті «Ангели майдану», здійснено віртуальну екскурсію місцями Революції Гідності «Майдан: від незалежності до свободи», організовано тематичну книжкову виставку "Україна - територія гідності та свободи", фоторепортаж  «Нескорені, чиї душі на небесах …».

16:22 21.11.2022

Як зберегти здоров’я

Міжнародний день відмови від паління відзначається щороку в третій четвер листопада. Освітній заклад є одним із основних майданчиків профілактики шкідливих звичок підлітків, які стали справжньою проблемою сучасності. Учні  ліцею також долучились до боротьби з палінням:

15:43 17.11.2022

Світ врятує доброта

У рамках відзначення Міжнародного дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей у закладі освіти відбулися виховні заходи.

15:37 16.11.2022

Мова - ДНК нації

У рамках тижня української писемності та мови, який був проведений у закладі з 7 до 11 листопада, відбулися різноманітні заходи, спрямовані на патріотичне та естетичне виховання здобувачів освіти, розвиток інтересу до вивчення рідної мови.

15:43 14.11.2022

Мова - душа нації!

Мова – одне з найцінніших надбань кожного народу. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими ми пишаємося. Щорічно 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Учні закладу долучилися до святкування. Діти взяли участь в інтелектуальній грі «Знавці рідної мови», вікторині «Рідну мову знаємо – загадки-жарти відгадаємо», переглянули відеоурок, під час якого дізналися про історію свята, прослухали легенду та пісні про мову, виготовили листівку  до Дня української писемності.

15:58 09.11.2022

Сила й відвага нескорених!

День захисників і захисниць України - це  свято вшанування та вдячності всім, хто захищає нашу рідну землю. Цього дня в закладі проведені заходи, метою яких стало формування в учнів розуміння понять «єдність», «цілісність», «незалежність», «герой», «патріот», «захисник», плекання громадянських якостей. Діти переглянули та обговорили презентації, відеоматеріали про історію виникнення свята, подвиги захисників України, вшанували пам’ять воїнів хвилиною мовчання, взяли участь у вікторині «Від козаків до сьогодення», виготовили листівки «Повертайся живим!».

15:24 14.10.2022

Всеукраїнський урок доброти

4 жовтня учні початкових класів закладу долучилися до Всеукраїнського уроку доброти. Цей день допомагає об'єднати зусилля усіх, хто дбає про домашніх і бездомних тварин. Діти знають і пам’ятають, що ми одна велика сім'я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи братам нашим меншим, ми допомагаємо собі. Під час уроку вчителі розповідали про те, як правильно взаємодіяти з бездомними тваринами, як допомогти їм  у притулках і чого робити в жодному разі не можна. Школярі переглянули відео «Як захищають тварин у різних країнах», дали відповідь на запитання загадкової вікторини, підготували фото своїх домашніх улюбленців.

15:21 04.10.2022

Прагнемо миру!

«Прагнемо миру!» - під таким девізом у закладі пройшли заходи, присвячені Міжнародному дню Миру, який відзначається 21 вересня. У всіх класах проведені тематичні виховні години. Учні взяли участь в онлайн-вікторині, творчій акції «Голуб Миру – захисту України» та виготовили долоньки «Я за мир!», чим висловили своє бажання жити в мирі та взаєморозумінні між людьми на планеті. Діти по-іншому сприймають слова «війна» та «мир», тому найбільше їхнє бажання – жити під мирним небом!

15:49 21.09.2022

Моя Україна - єдина і вільна!

24 серпня Україна відзначає найбільше державне свято – День Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР Акта проголошення незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.

12:28 24.08.2022

День Державного Прапора України

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 987 встановлено День Державного Прапора України, який відзначається щорічно 23 серпня. Державний Прапор є одним із державних символів країни, відбиває національні традиції, ідентифікуючи певну територію. Учні та вчителі закладу долучилися до відзначення свята, проявивши свою національну єдність і патріотизм, повагу до державних символів України.

12:47 23.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора