A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Тиждень фінансової грамотності

З метою розвитку фінансової свідомості здобувачів освіти, формування необхідних знань та вмінь для прийняття розумних та зважених  рішень щодо  досягнення фінансового добробуту в закладі проведено Тиждень фінансової грамотності. Учні ліцею із задоволенням узяли участь у різноманітних заходах. Школярі початкових класів переглянули мультфільм «Абетка грошей – що таке гроші», прослухали та обговорили аудіоказку «Гроші не ростуть на дереві», грали в рольові ігри «Продавець – покупець», «Малі бізнесмени». Десятикласники переглянули пізнавальне відео «Безпека у геймінгу», під час якого дізналися про безпечні правила онлайн-ігор, обговорювали умови виникнення національної валюти та створили колаж «Цікаві факти про гривню». Як ми ставимося до грошей, керуємо фінансами, плануємо майбутній добробут?  Чи знаємо ми історію гривні? Портрети яких видатних діячів зображено на українських банкнотах? На ці та багато інших запитань шукали відповіді учасники вікторини"Історія держави в національній валюті". І хоча до бізнес ідей справа так і не дійшла, учні 5-9 класів впевнилися – фінансова грамотність – одна з ключових компетентностей, яка необхідна кожній людині для успішної життєдіяльності.

12:39 03.04.2023

Клас безпеки

У закладі створено клас безпеки, діяльність якого спрямована на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги. Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових категорій зможуть теоретично й практично навчатися основ безпеки життєдіяльності.

15:31 31.03.2023

Безпека на дорозі

24 березня учні закладу прослухали онлайн-лекцію про безпеку на дорогах у темний час доби. Спікер, інспектор ювенальної превенції Олександр Сергієнко, ознайомив із правилами безпечної поведінки на дорогах у темний час доби, особливо за умови відсутності електроенергії та освітлення на вулицях. Нагадав, як правильно користуватися світлоповертальними браслетами та наліпками, щоб водій зміг побачити дитину на дорозі. Захід відбувся у рамках соціального проєкту «Безпека в дії».

15:35 24.03.2023

Чарівне царство книжок

Сила книги безмежна. Спілкування з книгою допомагає оволодіти потрібними знаннями, засвоїти досвід попередніх поколінь, ознайомитися із культурними надбаннями різних народів та відкрити дивовижний навколишній світ.

15:11 24.03.2023

Щасливі разом ходити по землі

20 березня святкують Міжнародний день щастя. Це почуття, без якого неможливо уявити своє життя. Вихованці та учні нашого закладу долучилися до відзначення свята. Дошкільники під час ранкової зустрічі поринули в уявну подорож «Краплинками щастя», прослухали та обговорили оповідання В. Сухомлинського «Що таке щастя?». Для учнів початкових класів організовано марафон, під час якого діти переглянули презентацію «20 березня – Міжнародний день щастя», де дізналися історію виникнення свята, записали асоціативний кущ «Щастя – це…», створили дружнє коло «Щасливі разом ходити по землі», провели руханку «Якщо ти щасливий» та виготовили листівки для своїх рідних. Десятикласники на уроці української літератури написали поради та побажання, як стати щасливою головній героїні  Лесі Українки – Кассандрі. Цей день був особливим для всіх учасників, додав їм багато радісних і світлих моментів у житті.

15:16 20.03.2023

Чиста планета

Дбайливе ставлення людини до природи є дуже важливим у наш час. Саме тому в закладі велика увага приділяється формуванню екологічної свідомості здобувачів освіти. З метою виховання бережливого ставлення до весняних квітів та довкілля для учнів початкових класів проведено виховний захід «Збережемо першоцвіти», під час якого діти переглянули пізнавальне відео, повторили правила поведінки в природі, виготовили листівки. Учні 7-8 класів організували екологічну акцію «Чиста планета». Для старшокласників проведено круглий стіл «Природа не пробачає помилок». Учні обговорили розв’язання важливих завдань щодо поліпшення становища довкілля, навели факти та статистичні дані щодо впливу втручання людини в природні процеси, запропонували організувати постійні акції та трудові десанти. На завершення створили колажі «Екологічні проблеми людства» та «Бережіть природу».

15:55 15.03.2023

Стежками Шевченкового слова

Шевченко для України – не просто народний поет, геніальний митець, якого доля обдарувала багатьма талантами, а національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець. З метою вшанування пам’яті національного генія у закладі стартував Шевченківський тиждень. Для учнів 10 класу проведено квест-гру “Стежками Шевченкового слова”. Старшокласники відновлювали рядки поезій, розшифровували ребуси, назви творів Кобзаря, виконували завдання на встановлення відповідності, складали картини Шевченка з частинок-пазлів. Під час заходу учні доторкнулися до літературного надбання та глибин шевченківської мудрості. 

15:48 06.03.2023

Дорогами Лесі Українки

Життя української поетеси, Лесі Українки, стало прикладом боротьби, а її зброя – це слово, яке й зараз є актуальним. До 152-ої річниці з дня народження поетеси для учнів 10 класу проведено гру-мандрівку «Дорогами Лесі Українки». Під час виконання цікавих завдань діти перевірили свої знання з творчості видатної письменниці, проявили фантазію, здібності, вміння аналізувати факти. На завершення своєї мандрівки учні створили калинове дерево життя Лариси Косач.

15:52 27.02.2023

Україна - незламна!

З метою виховання почуття гордості за рідну землю, український народ, який бореться за державу, 24 лютого для старшокласників було проведено годину мужності «Рік незламності» та організовано літературний флешмоб "Україна - незламна!". Здобувачі освіти акцентували увагу на важливості спільних дій в інтересах єдності , вшанували всіх відважних захисників, які визволяють нашу державу, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі.

15:42 24.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора