A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Вчимося жити добрими людьми

З метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, розвитку толерантних відносин у навчальному закладі проведені виховні заходи до Міжнародного дня толерантності. Цікавою та змістовною була година спілкування „ Що таке толерантність” для школярів 1,3 класів. Діти переглянули презентацію «Міжнародний день толерантності», подивились мультфільм «Подарунок», виготовили «Квітку толерантності». П’ятикласники та шестикласники ознайомилися з основними рисами толерантної особистості, обговорили ситуації під назвою «Я – толерантний!», створили плакат «Наш клас – територія толерантності», а наприкінці заняття виконали тест «Чи толерантна ти людина?». Між старшокласниками відбулася відверта розмова  щодо толерантності у сучасному світі під час дискусії «Толерантність – основа взаємодії».

22:49 16.11.2020

Естафета добра

13 листопада відзначають Всесвітній день доброти. Вихованці дошкільного підрозділу та учні навчального закладу активно долучилися до акції «Естафета добра». У цей день вони дарували квіти та подарунки рідним і друзям, доглядали за своїми домашніми улюбленцями, допомагали по господарству. Діти від щирого серця зробили  добрі справи, які приємно вражають. Творити добро  неймовірно просто. Своїми вчинками це довели  вихованці навчального закладу.

14:19 13.11.2020

До рідного слова торкаємось душею

Мова – надбання предків, наше багатство. Про це ми повинні пам’ятати кожного дня, а особливо – в День української писемності та мови. Цьогоріч відзначення свята в навчальному закладі  відбувалося дистанційно. Учні та вчителі навчального закладу долучилися до написання ювілейного ХХ радіодиктанту національної єдності. П'ятикласники, ознайомившись із цікавими фактами про українську мову, взяли участь у мовному фотоквесті, а восьмикласники організували в соціальній мережі «Фейсбук»  флешмоб  "Читай українською!!!"

14:51 09.11.2020

До уваги учасників освітнього процесу Байрацького НВК!

Відповідно до статті 3 Конституції України людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Тому, зважаючи на те, що серед жителів Липоводолинського району значно підвищилась кількість хворих на COVID-19 та наявність підтверджених захворювань в с. Байрак, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби серед учасників освітнього процесу, на підставі рішення педагогічної ради від 29.10.2020, протокол № 3 протягом двох тижнів з 02.11.2020 до 13.11.2020 року освітній процес в Байрацькому НВК буде організований з використанням технологій дистанційного навчання без відвідування закладу освіти учнями та дітьми дошкільного підрозділу.

19:35 30.10.2020

Про проведення осінніх канікул

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. №641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" із змінами, внесеними Постановою Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 р. №956 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. №641", Листа  Міністерства освіти і науки України від 12.10.2020 року №1/9-575 "Про вжиття організаційних заходів із протидії розповсюдженню COVID-19", на підставі рішення педагогічної ради від 15.10.2020 р., протокол № 2 внесено зміни до структури навчального року: з 17.10.2020 до 01.11.2020 взакладі проводяться осінні канікули.

14:50 19.10.2020

Всеукраїнський Олімпійський тиждень

У рамках  Всеукраїнського Олімпійського уроку та Всеукраїнського Олімпійського тижня в навчальному закладі   проведено  інформаційну годину  «Спортивні тріумфи України за 28 років незалежності»,  де вчитель фізичної культури  Гапич В.М. розповів учням про перемоги українських спортсменів на Олімпійських іграх.  У 8 класі відбувся  «Олімпійський урок»,  під час якого школярі  імітували Олімпійські ігри, намагалися бути в ролі справжніх олімпійців. Учні навчального закладу ознайомилися з виставкою періодичної преси та  літератури «Олімпійське сузір’я », яку підготувала шкільний бібліотекар Руденко Л.В.

10:47 15.10.2020

Торкнись краси природи серцем

У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який цього року проходить під гаслом «Шкільна бібліотека та  екологічна просвіта учнів», для п’ятикласників проведена екологічна година «Чиста водиця – світу цариця». Школярі поділилися знаннями про воду,обговорили її значення у живій природі. Учні  переглянули презентацію про моря та океани, декламували вірші про воду, відгадували загадки, прослухали легенду про криницю. Восьмикласники створили колаж «Ліси – легені природи». Протягом тижня учні навчального закладу мали можливість переглянути тематичну виставку «Торкнись краси природи серцем» та фотовернісаж «Квіти навколо нас». Проведені заходи сприяли вихованню  в школярів бережливого ставлення до природи.

21:43 09.10.2020

З віком приходить мудрість

1 жовтня в Україні відзначають Міжнародний день людей похилого віку.  Це день пошани до багатих на життєвий досвід людей – носіїв національних духовних скарбів. Для учнів 5 класу проведений урок доброти «З віком приходить мудрість». Школярі дізналися про історію створення свята, прослухали та обговорили казку В.Сухомлинського та легенду про літніх людей. П’ятикласники змоделювали різні життєві ситуації, створили «Стежку милосердя», виконали вправи «Хвилинка для роздумів», «Так чи ні». Проведений захід сприяв вихованню доброти, поваги до людей старшого покоління, уміння шанувати близьких і рідних.

15:33 01.10.2020

Хай буде мир в усьому світі

21 вересня в Україні та в усьому світі  відзначають Міжнародний день миру. З нагоди свята в навчальному  закладі   проведені тематичні заходи. Молодші школярі виготовили  паперових голубів, намалювали малюнки, створили аплікації. Класні керівники 5,6,8 класів провели  виховні години: «Хай буде мир в усьому світі», «Білий голуб миру, не забудь про Україну!», « Мир на землі - радість у родині». Учні ознайомилися з історією свята, прослухали та обговорили біблійні притчі, виконали вправи «Долонька допомоги», «Голуб вдячності», створили формулу миру та дружби, взяли участь у загальношкільній акції «Голуб миру». Школярі виготовили паперових голубів із побажаннями миру і закликали всіх  творити добро на Землі та жити у злагоді.

21:02 21.09.2020

Квітковий вернісаж

На початку вересня в навчальному закладі традиційно проходить виставка квіткових композицій. Цьогоріч вона  присвячена Дню визволення села від фашистських загарбників «Моє село – частина України». Учні 5-9 класів  проявили  фантазію, здібності, уміння творити красу своїми руками.   Всі роботи були яскраві, цікаві та неповторні, патріотичний дух відчувався у кожній із них. Майстерно виконані квіткові композиції приємно здивували всіх глядачів виставки.

21:38 12.09.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора