A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Українська хустка - наш оберіг!

7 грудня відзначають Всеукраїнський день української хустки. Це оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Свято української хустки сприяє збереженню та відродженню українських традицій.  У цей день вихованці дошкільного підрозділу та учні першого класу долучилися до флешмобу "Українська хустка - наш оберіг!" 

15:24 07.12.2020

Безпека понад усе

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.

15:40 04.12.2020

Акція «На допомогу зимуючим птахам!»

Зима – складний період у житті птахів, тому вони потребують нашої допомоги. Незважаючи на те, що надворі все ще зберігається не досить низька температура, підгодівля зимових мешканців  дуже важлива.  На одному із засідань члени ШКІДу обговорили з учнями необхідність  підгодівлі зимуючих пташок. Сьогодні, 3 грудня,  у  навчальному закладі   стартувала акція «На допомогу зимуючим птахам!». Уранці учні 5-9 класів розмістили на території шкільного саду  годівниці та наповнили їх кормом. Птахи не забарилися. Через годину «пташина їдальня» запрацювала. Вихованці дошкільного підрозділу та школярі початкових класів теж активно долучилися до акції.

15:21 03.12.2020

СНІДу-НІ! Ми за життя!

           1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Це один із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я,  під час якого людство має можливість підвищити рівень обізнаності про це захворювання та його профілактику. 

15:19 01.12.2020

Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

На проблему безпеки дітей не може бути іншого погляду, як на проблему гостру, важливу, що вимагає чітких, скоординованих дій освітян, батьків, працівників різних служб і відомств. На жаль, щорічна статистика показує зростання числа подій, в яких страждають діти. Це  пожежі в житлових будинках,  аварії на дорогах, пригоди з дітьми вдома, на вулиці, в освітніх установах. Саме тому основним пріоритетом у роботі  Байрацького НВК є охорона життя та здоров’я дітей, організація їх безпечної життєдіяльності та навчання   основам безпеки життєдіяльності.

20:33 30.11.2020

Мої домашні улюбленці

З метою виховання гуманного ставлення до тварин 30 листопада для учнів 1 класу проведений виховний захід «Мої домашні улюбленці», бо саме сьогодні відзначають  Міжнародний день домашніх тварин.   Під час  заходу діти переглянули презентацію "Домашні улюбленці", відеоролики «Цікаві факти про тварин», "Смішні тваринки", відгадували загадки. Учні презентували  власні фото зі своїми домашніми улюбленцями. Діти охоче долучилися до обговорення важливих складових догляду за домашніми тваринками, висловили свою думку та з цікавістю сприймали нову корисну інформацію. 

19:33 30.11.2020

А свічка плакала в скорботі

З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору,  виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого у навчальному закладі  була  проведена година – реквієм «Дзвони скорботи». Школярі  читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, обговорили оповідання В. Савчука, переглянули відеоролики «Ти приніс мені яблуко?», «Який на смак хліб, що його їли в Голодомор?»,  «Де б ти не був – вшануй померлих від голоду!» та книжкову виставку-спогад «А свічка плакала в скорботі». Першокласники та п’ятикласники виготовили незабудку – символ пам'яті  жертв Голодомору 1932 – 1933 років та взяли участь у флешмобі «Незабудка 1932-1933 років». Восьмикласники створили колаж «День пам'яті жертв Голодомору». Всі учасники заходу запалили свічки та   хвилиною мовчання вшанували пам’ять закатованих  жертв Геноциду українського народу.

15:07 27.11.2020

Навіки слава Україні, героям слава на віки

З метою  вшанування громадянського подвигу учасників Революції  Гідності  20 листопада  у  навчальному  закладі  була проведена година патріотизму  «Навіки слава Україні, героям слава на віки». Школярі  згадали хронологію подій періоду листопада 2013 року – лютого 2014  року,  вшанували подвиг учасників Революції Гідності хвилиною мовчання, познайомилися з  тематичною   виставкою  художньої літератури « Майдан заради майбутнього»,  яка висвітлювала   доленосні сторінки в історії України початку XXI століття, переглянули  відео, що  відтворювало  хвилини  боротьби українського народу  за краще майбутнє і незалежність України, її гідність і свободу.

20:29 20.11.2020

Хай щастю дитини не буде кінця

20 листопада відзначають Всесвітній день дитини. Це свято взаєморозуміння, підтримки, турботи та благополуччя. У навчальному закладі для учнів початкових класів проведена інформаційна година  «Хай щастю дитини не буде кінця». Учні 1,3 класів ознайомились із історією свята, розфарбували малюнки, у яких відображені права дитини, відповіли на запитання «Казкової правової вікторини».  Школярі зрозуміли, що кожна дитина має право на освіту, право на здоров'я і належну медичну допомогу, право на ім'я та громадянство. Діти  мають право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеними від жорстокого поводження та насильства.

20:13 20.11.2020

Вивчайте, любіть свою мову!

Українська мова -  наш найдорожчий скарб, а знати її – і престижно, і морально необхідно. 18 листопада в навчальному закладі проведено І етап ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови імені П.Яцика. Головна його мета – підвищення інтересу школярів до вивчення української мови, виховання шанобливого ставлення до культури й традицій українського народу.  Учителі-філологи привітали учасників конкурсу знавців рідної мови та побажали успіхів. За перемогу змагалися учні 5,6,8,9 класів. Виконуючи конкурсні завдання, діти проявили свої знання з орфографії, лексики, синтаксису та показали творчі вміння.

21:13 18.11.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора