A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Засідання членів ШКІДу

16 березня відбулося засідання членів ШКІДу, під час якого  обговорили участь класних колективів  в акції «На допомогу зимуючим птахам!».  Герел Оля, президент ШКІДу, повідомила, що всі учні   були активними учасниками акції. Вони відповідально віднеслись до справи, організували чергування біля годівничок. Підсумком успішно проведеної акції стало виготовлення фотоколажу «Допомога птахам взимку». Доля зимуючих птахів багато в чому залежить від доброти та милосердя людей. Не будьмо байдужі, оберігаймо  та допомагаймо природі! 

16:23 16.03.2021

На струнах Кобзаревої душі

Щороку, коли тануть весною сніги, ми вшановуємо велетня духу і Пророка нації -Т.Г.Шевченка. Минають роки, століття, а слово невмирущого Кобзаря живе, кличе нас до єдності , віри й любові. Найкращий і найцінніший скарб дала йому доля лише по смерті – славу й розквітаючу радість , яку в людських серцях будять його твори.

14:50 12.03.2021

Рейд «Санітарний регламент учня»

     З метою запобігання поширенню COVID-19 у навчальному закладі членами ШКІДу проведено рейд «Санітарний регламент учня».В ході перевірки виявлено, що здобувачі освіти знають і користуються правилами поведінки    під час навчального процесу  в умовах карантину. Дотримуються правил респіраторної гігієни, мають індивідуальні теки для чистих та використаних масок,  антисептики. Всі  ми опинились в ситуації, коли  здоров' я залежить від нашої колективної відповідальності, тому  ставимося бережно до свого здоров' я та  здоров'я оточуючих!

14:56 11.03.2021

Навчайте граючись, а граючись навчайте

Одна із проблем реформування сучасної освіти є формування самостійної, ініціативної, вдумливої особистості через впровадження активних форм і методів навчання, серед яких провідне місце займають навчальні ігри.

15:02 05.03.2021

"Соняшник" - гра справжніх патріотів!

3 березня 19 учнів навчального закладу взяли участь у ХІІ Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник». До участі у грі дітей спонукала допитливість, активність,  а найголовніше – бажання пізнати нове, перевірити свої знання. Учасники з задоволенням виконували пізнавальні завдання, розгадували ребуси, мали змогу поринути в чудовий світ мови, літератури, історії, культури.  Бажаємо учасникам перемоги та з нетерпінням чекаємо на результати гри.

15:10 03.03.2021

Географія вітання

У рамках тижня географії 02 березня в навчальному закладі проведено інформаційне повідомлення «Географія вітання». Учні ознайомилися з особливостями ритуалів вітання народів світу, які залежать від природи, господарства, культури, історичного розвитку. Під час перерв діти розгадували географічні кросворди, загадки, взяли участь у вікторині «Хто знає більше?». Другий день тижня пройшов цікаво та пізнавально.

20:36 02.03.2021

Будь природі другом!

1 березня в навчальному закладі стартував тиждень географії. З метою розширення та поглиблення екологічної культури учнів, знань про природу рідного краю та виховання дбайливого ставлення до неї,  було проведено  квест «Будь природі другом!».  Учні  3 та 5 класів мали змогу проявити свою творчість, ерудицію, вміння працювати в групі.   Учасники команд «Флора» і «Фауна»   показали відмінні знання у конкурсах  «Анаграми», «Мозаїка», «Вікторина»,  «Прислів’я», «Впізнай гриб». Діти переглянули відео «Червона книга України», пригадали та обговорили правила поведінки в природі. Підсумком заходу була  вправа - коло думок «Що я можу зробити для збереження природи...» У висловлюваннях учнів прослідковувалося бажання берегти й охороняти природні багатства. Перемогу у квесті здобула команда «Флора» (з різницею в 1 бал!).

15:27 01.03.2021

Леся Українка - нескорена українська душа

З метою вшанування пам’яті видатної української письменниці, поетеси, фольклористки Лесі Українки протягом тижня в навчальному  закладі  проведено інформаційно-просвітницькі та виховні заходи. Учні початкових класів прослухали аудіотвори «Біда навчить», «Вишеньки», взялиу участь у вікторині з LEGO «Леся Українка». Для школярів 6-9 класів організовано перегляд презентацій та відеофільмів про поетесу. П’ятикласники створили лепбук «Життя Лесі Українки». У шкільній бібліотеці всі бажаючі могли переглянути книжкову виставку «Геній української душі».

16:13 25.02.2021

Методичне об’єднання вчителів-предметників

24 лютого в навчальному закладі відбулося засідання методичного об’єднання вчителів-предметників.У ході методичного діалогу було розглянуто  питання про особливості використання комп’ютерних технологій та Інтернет джерел. Педагоги зазначили, що інформаційні технології відкривають учням доступ до нетрадиційних джерел інформації, підвищують ефективність самостійної роботи, дають цілком нові можливості для творчості, знаходження і закріплення різних професійних навичок, дозволяють реалізувати принципово нові форми і методи навчання.  Під час обговорення питань члени методичного об’єднання обмінювались досвідом роботи із застосування сучасних педагогічних технологій під час проведення уроків,  висловлювали свої думки щодо розвитку творчих здібностей учнів,  самоосвіту педагога. Підсумком роботи методичного об’єднання став майстер-клас                «Презентація  відеоуроків  під час дистанційного навчання».З метою формування інформаційно-комунікаційної компетентності на уроках, учителі  накреслили основні напрямки діяльності:

16:41 24.02.2021

Твоє здоров’я в твоїх руках!

Відповідно до плану роботи громадського наркологічного поста,     з метою профілактики шкідливих звичок, зокрема - тютюнопаління,     23 лютого  у навчальному закладі було проведено інтерактивне заняття для учнів 5 класу  «Твоє здоров’я в твоїх руках!». Діти  переглянули відеопрезентацію «Шкідливі звички» та створили колаж «Хочеш жити – кинь палити!», на якому члени ШКІДу розмістили не лише  інформацію про наслідки згубної звички, а й запропонували вправи: «Коло думок», «Уміння опиратися тиску», «Вірші-страшилки». Школярі  обмінялися думками та ідеями виходу із ситуації, показали своє власне  бачення  вирішення проблем, склали чудові вірші про шкідливість куріння.  Та головне,  учні зрозуміли, що здоров’я треба берегти, а не розчиняти його в тютюновому димі.

14:50 23.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора