A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Онлайн-консультації для педагогів

03 лютого 2022 року педагогічні працівники закладу освіти взяли участь в онлайн-консультаціях «Як директорові та педагогам налагодити роботу в умовах дистанційного навчання», організовані управлінням  Державної служби якості освіти у Сумській області. Захід проведено з метою ознайомлення   педагогічних працівників закладів загальної середньої  освіти  з основними вимогами щодо організації   освітнього процесу в умовах дистанційного навчання. Спікери поділилися досвідом щодо складання розкладу, використання інтернет-платформ, педагогічної діяльності, системи оцінювання.

18:16 03.02.2022

Скажи "Ні!" булінгу!

З метою попередження проявів булінгу серед здобувачів освіти в навчальному закладі для учнів початкових класів проведена інтерактивна гра «Скажи «НІ!» булінгу». Школярі ознайомилися з поняттям та формами булінгу, виконали  вправу з цеглинками LEGO на розуміння  поняття «булінгу» «Так»-Ні!», виготовили долоньки «Рука допомоги», де на кожному пальці написали свої способи боротьби з булінгом, адже підтримка дуже важлива для людини, яка зазнає булінгу. Учні переглянули відео «Як впоратись самостійно, коли тебе цькують?», де отримали слушні поради, які можуть допомогти впоратися з ситуацією, коли зазнають тиску або цькування. Вправа «Як бути?» допомогла  дітям  зрозуміти, що обов’язково треба звертатись по допомогу, якщо стали свідком або жертвою булінгу, щоб  припинити насилля. На підсумковому етапі гри діти  створили  квітку «Справжній  друг»,  повторили «Правила дружби» та пригадали «золоте» правило життя: «Усе, що хочете аби робили вам люди, те робіть їм і ви».

15:18 26.01.2022

Здорове харчування в закладі

У січні 2022 року в закладі освіти діти харчуються за новим меню. На столах у їдальні з'явилися страви з більшою кількістю фруктів, молочних продуктів та м'яса, без надмірної кількості солі та цукру. Найбільше нові страви смакують дітям, у кого здорове харчування вдома. Першими з новим чотиритижневим меню, технологіями приготування страв, порядком розрахунку їх енергетичної цінності та вартості знайомилися батьки. Вони оцінювали зовнішній вигляд та смак їжі. Наразі з батьками продовжуються бесіди про зміни та сучасні тенденції в організації харчування.

15:55 25.01.2022

Наша Соборна Україна

Державне свято День Соборності України у закладі освіти відзначили урочисто та патріотично. Для учнів початкової школи були проведені тематичні заходи національно-патріотичного спрямування: інформаційна хвилинка «Єднання заради свободи», гра з лего «Так чи ні», «Наша Соборна Україна». Діти розгадували філворд, створили ланцюжок побажань Україні, провели цікаву гру «Квітник слів – символів України» та переглянули відео «День Соборності України».

17:39 21.01.2022

Доторкнулись до вічного - збагатились духовно!

У рамках тижня української мови та літератури, який проходив із 17 до 21січня в закладі освіти, були проведені різноманітні цікаві позакласні заходи,  що сприяли патріотичному та естетичному вихованню школярів , активізували їх цікавість  до вивчення рідної мови,  спонукали  до творчості й пізнання, сприяли розвитку креативності,  кмітливості. Десятикласники підготували калейдоскоп цікавинок про рідну мову. Шестикласники створили яскравий змістовний  лепбук. Складені юними мовознавцями сенкани «Мова моя українська , батьківська, материнська»   продемонстрували  їх творчі вміння, кмітливість і  винахідливість.

16:19 21.01.2022

Чи варто вживати наркотики?

 Відповідно до плану роботи Громадського наркологічного поста освітнього закладу,  з метою формування навичок здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності здобувачів освіти  про небезпеку вживання наркотичних речовин  20 січня в закладі освіти проведено інформаційну годину  «Причини і наслідки вживання наркотиків». Учні 7 класу під керівництвом учителя біології Панченко Т.В. підготували змістовні повідомлення про вживання наркотиків, які завдають великої шкоди здоров’ю людини, про наркоманію, як небезпечну хворобу, яка у багатьох країнах світу визнана соціальною бідою.  Для учнів 8-10 класів керівник наркопоста провів анкетування «Увага: наркоманія!», актив ШКІДу розповсюдив профілактичний буклет «Чи варто вживати наркотики?».  Такі заходи допоможуть учням усвідомити всю небезпеку наркотичної залежності та зробити правильний вибір у житті. 

16:05 20.01.2022

Безпека на воді

20 січня в закладі освіти відбулася зустріч із фахівцем відділу забезпечення заходів із попередження надзвичайних ситуацій у Роменському районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Сумській області Білоножком Ю. В., який провів профілактичну бесіду про безпечну поведінку на воді та поблизу водоймищ взимку.

15:34 20.01.2022

Сніговик – найулюбленіший персонаж зимових розваг!

Сніговик – найулюбленіший персонаж зимових розваг. 18 січня у багатьох країнах святкують Всесвітній день Сніговика. В Україні його відзначають недавно, проте  це не завадило провести весело та змістовно час у закладі освіти. Під час ранкових зустрічей учні початкових класів дізналися багато цікавої інформації: про найбільшого та найменшого сніговика, про його родину та сніговика, який стоїть догори ногами . Діти відповідали на запитання вікторини «Що ми знаємо про сніговика?», відгадували загадки, створили хмару слів, склали сенкан до слова «Сніговик» та виготовили кумедних і  милих героїв своїми руками. Ці зимові персонажі прикрасили класні кімнати та подарували дітям гарний настрій на весь день.

15:02 18.01.2022

Міжнародний день «Дякую»

Міжнародний день «Дякую», який кожного року відзначається 11 січня, можна по праву назвати одним із найбільш «ввічливих» свят у світі. Воно підкреслює важливість гарного ставлення до ближніх і всіх людей загалом, нагадує про те, наскільки важливими для нас є почуття, які ми висловлюємо цим словом.

15:08 11.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора