A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Новорічні та різдвяні свята на Україні

Культура українського народу – це його душа, а звичаї, обряди та традиції – чарівні струни, які зворушують серця українців. Найбільш очікуваними є зимовий цикл свят, оскільки саме вони передбачають наближення чудес, здійснення найзаповітніших мрій та відчуття чогось   прекрасного. Особливо цих свят чекають діти. Сьогодні учні початкових класів відвідали народознавчу світлицю «Новорічні та різдвяні свята на Україні», де мали можливість зануритися в найдавнішу обрядовість нашого народу - культуру відзначення зимових свят. Діти ознайомилися з неповторними й самобутніми  звичаями, традиціями, обрядами, такими, як: «Українські вечорниці», «День святого Миколая», «Святвечір», «Різдво Христове», «Щедрий вечір (свято Меланки)», «Свято Василя», «Водохреще», склали пазли та створили ялинки  на геоборді.  Учні ділились своїми враженнями, які отримали під час святкування новорічних та різдвяних свят. Хлопчики  розповіли колядки та вірші-засівалки. Підсумок заходу – виготовлення лепбуку «Зимові свята в Україні».   Не забуваймо та шануймо культуру українського народу!

16:05 10.01.2022

Онлайн-зустрічі професійних спільнот

З метою професійного розвитку 4 січня педагогічні працівники закладу взяли участь у онлайн-зустрічах професійних спільнот, які організовані Центром професійного розвитку педагогічних працівників Роменської міської ради. Зустрічі відбулися у формі майстер-класу  «Я роблю це так……». Спікери поділилися власним досвідом із таких тем: «Розвиток критичного мислення на уроках української мови та літератури», «Рецептивний аналіз поетичного тексту», «Шість цеглинок в освітньому просторі НУШ», «Впровадження ігрової діяльності на уроках мистецтва засобами хмарних сервісів», «Сучасні підходи до організації та проведення уроків фізичної культури з елементами футболу».

15:28 04.01.2022

Зимова казка

Новий рік – це свято, яке об'єднує людей, він дає віру в щось світле, нове і цікаве. Кожен із нас  хотів би, щоб  Новий рік минув весело, чарівно, неповторно. Саме так він і пройшов у нашому закладі. 24 грудня учні початкових класів чекали з нетерпінням, адже повинен розпочатися новорічний карнавал. Щоб на нього потрапити, діти виконували завдання Снігуроньки та отримали запрошення . Казкові герої успішно склали святковий пазл, зліпили Сніговичка, «відремонтували» слова, сполучили сніжинки, розповіли новорічні вірші, заспівали пісні й, отримавши святкові запрошення, весело закружляли у  хороводі з Дідом Морозом і Снігуронькою.

17:26 24.12.2021

Стартувала акція "Годівничка"

Вже котрий рік  учні нашого закладу  беруть активну участь в акції "Годівничка", мета якої привернути увагу учнівської молоді до життя зимуючих пернатих і необхідності їх підгодівлі. Активними учасниками акції стали учні 1-5 класів. Діти закріпили годівнички з кормом на деревах у шкільному саду.  Сподіваємось, що вони сподобаються пташкам, які стануть  гостями годівничок.

15:55 21.12.2021

В український рідний край поспішає Миколай

Напередодні  Дня Святого Миколая у  закладі освіти для учнів початкових класів пройшов квест «У пошуках подарунків». Дві команди, «Бурулька» та «Сніжинка», одержали маршрутні листи і вирушили у подорож. Цікаво та весело  учасники відпочивали на зупинках «Таємнича», «Інтелектуальна», «Вокальна», «Зігрівальна», «Танцювальна», «Допитлива» та «Розважальна». Усі діти проявили активність і  старанність у виконанні завдань, тому швидко зібрали фрагменти пазлу  та склали символ свята, який  обміняли  на карту для  пошуку подарунків від Святого Миколая. Для учнів 5-10 класів проведено конкурсно-розважальну програму «В український рідний край поспішає Миколай». Діти взяли участь у різноманітних конкурсах, виконували веселі пісні та запальні танці. До всіх учасників завітав Святий Миколай, який побажав  гарного настрою і веселих свят.

16:50 17.12.2021

Я - людина! Я маю права!

10 грудня у всьому світі святкують Міжнародний день прав людини. З  цієї нагоди у  закладі освіти  для учнів початкових класів проведені  години спілкування «Великі права маленької дитини», «Чи знаєш ти свої права та обов'язки?». Школярі ознайомилися з історією розвитку прав людини у світі, з правами громадян України та правами, якими наділені діти у нашій державі  згідно Конвенції ООН. Учні складали пазли «Права дітей у казках», оцінювали дії персонажів та шукали варіанти розв’язання таких ситуацій, виготовили долоньки «Я - людина! Я маю права». Вправа «Не забудь про обов’язки» допомогла  дітям  зрозуміти, що обов’язки завжди існують пліч-о-пліч із правами, взаємодіють та доповнюють одне одного. 

15:42 10.12.2021

Колосок осінній 2021

10 грудня 21 учень закладу освіти взяли участь у Міжнародному природничому інтерактивному конкурсі "Колосок осінній 2021 ". До участі дітей спонукала допитливість, бажання пізнати нове та перевірити свої знання з  природничих наук. Учасники з задоволенням виконували завдання, мали змогу поринути в чудовий світ природи. Бажаємо всім учням  високих результатів.

15:05 10.12.2021

На хустки Україна багата

Невід'ємною частиною української культури є хустка. З давніх-давен в українських сім'ях вона слугувала оберегом, символом любові та злагоди. У цьому ще раз переконалися учні закладу освіти та долучилися до відзначення Всесвітнього дня української хустки. Для школярів початкової школи проведено годину спілкування «На хустки Україна багата».  Діти ознайомилися з історією свята, переглянули презентацію, створили хмарку слів «Хустка», зібрали прислів'я,  грали в ігри, розфарбували свої дизайнерські хустки. Всі бажаючі дівчата закладу освіти долучилися до флешмобу «Ой хустина, хустиночка», демонструючи свою привабливість і чарівність.

16:23 07.12.2021

Є така професія – Батьківщину захищати!

День Збройних сил України — це  свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою. У навчальному закладі проведені заходи, які були спрямовані на виховання глибоких патріотичних почуттів, формування активної громадянської позиції щодо єдиної цілісної держави та захисту її кордонів. Для учнів початкової школи проведено тематичну годину спілкування «Є така професія – Батьківщину захищати», вікторину «Збройні сили України». Діти складали пазли, створили асоціативний кущ «Які наші воїни», виготовили лист-голуб із побажаннями воїну-захиснику України.

16:50 06.12.2021

День рукавички

Серед  різноманіття свят 6 грудня відзначається День рукавички.  Ця деталь гардеробу насправді звична для нас, але містить багато незвичних цікавинок! Учні початкових класів навчального закладу шкільною спільнотою вирішили  провести День рукавички. Чого тільки не робили вони цього дня?

16:03 06.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора