A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Тиждень доброчесності

З 29 листопада по 3 грудня у навчальному закладі  проходив Тиждень доброчесності, метою якого було ознайомити учнів  із поняттям “доброчесність“, спонукати до толерантної поведінки у повсякденному житті,  поглибити знання про корупцію та її негативні наслідки. Протягом тижня для учнів початкової школи проведені ранкові зустрічі про добро, милосердя та чесність. Під час практичних занять, а саме «Магічний урок доброчесності», «Конфлікт інтересів», «Що таке корупція?», здобувачі освіти обговорили різні ситуації, пропонували власні принципи доброчесності, яких слід дотримуватись у школі та повсякденному житті, створили «Куточок доброчесності». Подорож у світ доброчесності була корисною і цікавою для всіх учасників освітнього процесу.

15:54 03.12.2021

СНІД змінює життя

Щорічно 1 грудня  відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. З метою формування навичок здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД, його профілактику й толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих у навчальному закладі проведено інформаційно-просвітницькі заходи. Всі бажаючі мали змогу переглянути тематичну виставку «Всесвітній день боротьби зі СНІДом», долучилися до флешмобу «Червону стрічку носять небайдужі». Керівник наркопоста та актив ШКІДу розповсюдили профілактичний буклет. Для десятикласників проведено урок-застереження «СНІД змінює життя», під час якого діти обговорили шляхи поширення хвороби та способи її попередження, розглянули ситуативні вправи. Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від  цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

15:05 01.12.2021

Ми відповідаємо за тих, кого приручили

 З метою виховання любові до тварин, поваги до вірності, відданості домашніх улюбленців, відповідальності за приручених тварин у навчальному закладі для учнів початкових класів проведено урок Доброти «Ми відповідаємо за тих, кого приручили». Діти переглянули відео «Екзотичні домашні улюбленці», «Цікаві факти про домашніх тварин», «Бережливе ставлення до «братів наших менших». Дізналися про акцію «Дзвіночок», яка набуває все більшого поширення по всьому світу. Учні поділилися цікавими історіями про своїх домашніх улюбленців, підготували світлини та малюнки, чим і підтвердили свою щиру любов та турботу про них.

15:18 30.11.2021

Людської пам'яті мости

        З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору та виховання у здобувачів освіти поваги до  історичного минулого України, збереження державних традицій для учнів  початкових  класів проведена  година пам’яті й скорботи «Україна пам’ятає». Діти переглянули відеоролик «Голодний дух» – спогади очевидців тієї страшної трагедії та віртуальну інформаційну пам’ятку-реквієм «Запали свічку пам’яті». Дізналися про  традицію вшанування пам`яті мільйонів українців, убитих у роки Голодомору, — акцію «Свічка у вікні». Кожен власноруч виготовив  свічку з незабудкою та Янгола, який оберігатиме всіх українців від повторення тих жахливих подій 1932-1933років. 

15:32 26.11.2021

Синя стрічка проти насильства

У навчальному закладі стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насилля». З метою привернення уваги  до актуальних проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми класні керівники презентували відеоролики в групах соціальної мережі «Фейсбук». Для учнів початкових класів проведена профілактична акція «Синя стрічка проти насильства». Діти дізналися про історію виникнення акції та символіку синьої стрічки. Учні власноруч виготовили паперову стрічку та прикріпили всім бажаючим, як символ боротьби з насильством.

15:12 26.11.2021

Безпечна країна

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій ситуації. Навчаючи дітей правилам дорожнього руху , ми закладаємо надійний фундамент майбутнього і безпечного життя.

14:27 19.11.2021

Тютюн здоров’ю не товариш!

Щорічно, у третій четвер листопада, світова спільнота відзначає Міжнародний день відмови від паління  (No Smoking Day). Проблема вживання тютюну дуже актуальна в наші дні, тому в навчальному закладі здійснюється профілактична робота з дітьми.

15:21 18.11.2021

Подорож країною Толерантності

                 У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, поваги до інших людей, їхніх думок в навчальному закладі  16 листопада пройшов День толерантності.  Учні початкових класів подорожували країною Толерантності «Сонце всім однаково сяє», під час якої  вчилися давати адекватну самооцінку, аналізувати, приймати рішення, обирати правильну позицію, розуміти та поважати один одного.  Діти переглянули та обговорили мультфільм «Подарунок», створили «Квітку толерантності» та головне –  зрозуміли значимість толерантності під час взаємодії з іншими. День пройшов активно, весело, творчо та толерантно!

14:48 16.11.2021

День Синички

Яка ще птаха має своє персональне свято? Чому саме День Синички? Тому що синичка - Божа пташка. З давніх пір 12 листопада відзначався День Синички, тобто день зустрічі зимуючих птахів. У цей день учні початкових класів навчального закладу  ознайомилися з історією виникнення свята,  малювали листівки,  виготовляли аплікації, складали загадки, дізнавалися цікаві факти про синичок, прослухали аудіоказку «Синичка» О.Іваненко та пригадали правила організації підгодівлі птахів взимку.

15:31 12.11.2021

Засідання громадського наркологічного поста

11 листопада у навчальному закладі  було проведено засідання громадського наркологічного поста,  на якому були присутні класні керівники та  голова Ради  профілактики правопорушень. Класні керівники прозвітували про проведену роботу  щодо профілактики шкідливих звичок  та формування навичок здорового способу життя у здобувачів освіти. Голова Ради  профілактики правопорушень, Деуленко В.М., повідомив, що у класних колективах проведена роз’яснювальна робота з питань попередження наркотичної та алкогольної залежності, тютюнопаління та правової відповідальності за правопорушення і злочини. Також на засіданні розглянули та обговорили плани заходів до Міжнародного  дня відмови від паління та Всесвітнього дня порозуміння з ВІЛ інфікованими.

14:52 11.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора