A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

ХХІ Радіодиктант національної єдності

Традиційно в День української писемності відбувається Радіодиктант національної єдності. Всі бажаючі мають можливість перевірити свої знання з української мови. Учні та педагогічні працівники навчального закладу долучилися до написання ХХІ Радіодиктанту національної єдності. Цьогоріч текст написав і читав в ефірі культовий письменник Юрій Андрухович. 11 листопада учасники матимуть змогу перевірити свої роботи.

14:56 09.11.2021

Змінюй у собі негативне ставлення до інших

З метою попередження жорстокості серед школярів 22 жовтня для учнів  9 класу  була проведена онлайн-година відвертого спілкування «Змінюй у собі негативне ставлення до інших». Захід із елементами тренінгу допоміг пізнати способи неконфліктної поведінки серед підлітків. Учні обговорювали ситуації, шукали шляхи захисту та безпечної поведінки, виконували вправи «Банка життя», «Я можу допомогти», прослухали казку про Скріпку і обговорили,  як вплинули прояви насильства на стан Скріпки. Притча «Скільки важить сніжинка» переконала школярів, що наш навчальний заклад повинен завжди бути територією добра. Підсумком години спілкування стало Золоте правило життя «Усе, що хочете аби робили вам люди, те робіть їм і ви». 

15:49 22.10.2021

Їжте яблука! Будете здорові!

 У календарі незвичайних дат 21 жовтня відзначається Всесвітній день яблук. Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево, тому і заслуговує на таке свято. Не оминули увагою яблучний день і в нашому навчальному закладі. “Яблуневий калейдоскоп” для  початкових класів ознайомив учнів із історією виникнення свята,  цікавими фактами про яблука та їх користь для людини. Діти з задоволенням створювали композиції з яблук та фотографувалися з ними. Головним висновком Дня яблука став вислів "Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває". 

15:41 21.10.2021

Цікавий світ професій

Лепбук – це  папка – книжка, яка складається, закривається та присвячена якій – небудь темі. Створення лепбуку – процес пошуку, опрацювання та збереження інформації в незвичайній формі.  Учні навчального закладу підібрали змістовний матеріал, розробили  макет та створили лепбук «Цікавий світ професій», який презентували своїм друзям.

14:51 21.10.2021

Засідання методичного об'єднання  вчителів-предметників

20 жовтня  в навчальному закладі було проведено засідання методичного об'єднання  вчителів-предметників, яке відбулося у формі педагогічного чаювання. Члени МО обговорили обласний пілотний проєкт «Зручне навчання», який спрямовано на створення сприятливих умов для навчання учнів, переглянули презентацію «Академічна доброчесність» та поділилися  власними думками щодо  академічної доброчесності  вчителя та учня. Практичною частиною методичного об'єднання  стала колективна робота «Кодекс честі вчителя». Засідання пройшло цікаво та креативно.

14:43 20.10.2021

Тренування з футболу

Час осінніх канікул — прекрасна пора для учнів. Вони проводять їх не тільки весело, але й пізнавально. Сьогодні для хлопців 6-10 класів було проведено  тренування з футболу. Учні виконували вправи на розвиток швидкості та витривалості, відпрацьовували техніку гри у футбол, зокрема виконання ударів по воротах, на точність по м´ячу, що котиться. Провели естафету з елементами футболу.

14:58 19.10.2021

Ми нащадки козаків!

Напередодні  Дня захисника України, Дня українського козацтва, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, сприянню подальшому зміцненню патріотичного духу в навчальному закладі були проведені різноманітні заходи. Учні початкових класів переглянули та обговорили відео «День захисника України», презентацію «День козацтва», складали пазли, грали в ігри «Що ми знаємо про козаків?», «Так чи ні». Шестикласники створювали браслети-обереги, а старшокласники взяли участь у спортивних змаганнях «Ми нащадки козаків». Проведені заходи допомогли краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно  пишатися тим, що ми – українці.

15:33 13.10.2021

Обери професію своєї мрії

12 жовтня учні 7-10 класів переглянули Всеукраїнський онлайн-урок із профорієнтації, який відбувся у рамках реалізації Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар´єри «Обери професію своєї мрії». На уроці діти прослухали історії успіху відомих українців та рекомендації щодо вибору майбутньої професії.

15:23 12.10.2021

Участь у ХХV відкритому Чемпіонаті м. Суми зі спортивного туризму

9 жовтня 8 учнів навчального закладу взяли участь у ХХV відкритому Чемпіонаті м. Суми зі спортивного туризму «Меморіал пам´яті друзів», присвячений пам´яті сумських туристів і альпіністів. Захід проводиться з метою подальшого розвитку спортивного туризму в Сумській області, формування здорового способу життя учнівської молоді. Наші учасники проявили наполегливість і витривалість. Діти з нетерпінням чекатимуть результату туристичних змагань.

10:16 11.10.2021

Тиждень права

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у великому потоці інформації. Навчити цьому лише на уроках правознавства неможливо. Саме з цією метою в навчальному закладі з 4 по 8 жовтня проходив тиждень права, в ході якого для учнів було проведено цікаві пізнавальні заходи: бесіди  "Правила в твоєму житті"; виховна година "Великі права маленької людини"; для учнів 9 класу проведено лекторій з елементами гри "Як не стати жертвою злочину". Школярі з цікавістю дізнавалися про права дітей, вели дискусію, чому право не може існувати без обов'язків.

16:19 08.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора