A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Тобі, моя країно, зоріти у віках!

З метою вшанування героїчного подвигу і жертовності односельчан у Другій світовій війні напередодні Дня визволення села від фашистських загарбників учні  навчального закладу взяли участь у мітингу «Навіки в пам´яті народній». Під час заходу лунала розповідь про основні історичні події війни, поетичні рядки та ліричні пісні. Пам'ять про загиблих земляків присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу.

11:02 11.09.2021

Впевненим кроком у країну Знань

Перше вересня – це завжди хвилююча подія. У цей день шкільне подвір’я знову наповнилося  веселими мелодіями, яскравими барвами осінніх квітів, дитячим щебетанням, посмішками. Голосно звучала урочиста музика, звідусіль лунали теплі слова. Кожне дитяче серце хвилююче відгукувалося на заклик першого дзвоника. Віршами, танцями, співами вітали наймолодших школярів їх старші друзі. Настрій учням піднімали казкові герої.          Директор навчального закладу Деуленко Н.О. та гості свята привітали всіх із чудовим святом Днем  Знань, яке відкриває перед кожним із учнів нові обрії пізнання себе і світу захоплень, побажали всім учням, батькам, вчителям міцного здоров’я, наполегливості та успіхів у навчанні. Школа гостинно відчинила для учнів свої двері і запросила  у просторі й затишні класи, щоб набиралися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов’ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети.

15:16 01.09.2021

Безсмертна моя Україно!

Україна – це наша земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею і мудрими людьми. З нагоди відзначення Дня Державного Прапора та  30-ї річниці Незалежності України в навчальному закладі організовано та проведено різноманітні, змістовні, патріотичні заходи, під час яких звучали поетичні рядки та пісні. Учні взяли участь у флешмобі «Мир над Україною», десятикласниці створили квітку, яка є символом прагнення українців до єднання.

14:35 23.08.2021

Табір, до побачення!

1 липня  Святкова лінійка закликала всіх на закриття табірної літньої зміни  у  пришкільному  таборі  «Сонечко».    З побажанням хорошого змістовного відпочинку та початком  канікул дітей привітали  вихователі табору.  А потім – подарунок від директора  ТОВ «Альянс» Демченка І.О. –   активний відпочинок на дитячих атракціонах. Батути, каруселі, тир, попкорн, солодка вата та подарунки «Фруктовий сад» створили  святковий і веселий настрій вихованцям табору.  Щиро дякуємо Івану Олександровичу, адже позитивні враження про цей день у дитячій пам’яті залишаться надовго.                                                    

15:25 01.07.2021

Липоводолинщина вражає

            Подорожуючи, можна побачити   багато цікавого, адже будь-яка мандрівка дарує безліч спогадів, почуттів та емоцій. 30 червня  вихованці табору «Сонечко» здійснили екскурсійну  поїздку в Липову Долину, де відвідали музейну експозицію «Липоводолинщина вражає» та виставку живопису й декоративно-прикладного мистецтва. Любов Миколаївна дуже цікаво провела екскурсію, розповідала про кожен експонат із захопленням, що побачене  надовго залишиться в пам’яті. Вихованці  фотографувалися з коромислом, біля прядки та колиски, з козацькою булавою та шаблею чи іншими предметами старовини. Цікаво було дізнатися, що деякі предмети побуту зібрані в селах Липоводолинщини. Картини на виставці живопису вразили всіх присутніх своєю красою  та неймовірним  талантом   липоводолинських художників.

15:59 30.06.2021

Будьмо здоровенькі!

З метою сприяння отриманню дітьми знань про поняття «здоров’я», «здоровий спосіб життя» та визначення усвідомлення факторів, що впливають на здоров’я, 25 червня у таборі відпочинку «Сонечко» пройшов День здоров’я .  Змістовним  та корисним для вихованців табору цього дня був квест «Будьмо здоровенькі!». Команди «Аскорбінка» та «Вітамінка» здійснили незвичайну подорож у країну Здоровляндію. Вирушили на прогулянку до містечка Нехворійська, познайомились із його мешканцями, пройшли вулицями, на яких виконували різноманітні завдання: відгадували загадки про овочі, фрукти, визначали корисні та шкідливі продукти харчування та звички, виконували завдання вікторини  «Здоров’я -  найцінніший дар». На свіжому повітрі, в невимушеній атмосфері, діти повторили основні правила здорового харчування, розповіли про свої улюблені страви, їх користь або шкоду для здоров’я. Вихованці табору  довели, що знають правила здорового способу життя, вміють працювати весело та злагоджено. День був насиченим, цікавим та змістовним,  пройшов у веселому та оздоровчому темпі.

16:12 25.06.2021

День сім’ї у пришкільному таборі

«Людина без коріння — що рослина без насіння». Саме під таким гаслом пройшов сьогоднішній день у  пришкільному таборі «Сонечко». Маленькі вихованці  розповіли  про свої родинні традиції,  із захопленням прослухали бесіду «Хороші діти — це честь бать­ків», згадали ігри,  які популярні в їхніх родинах,  із задоволенням взяли в них участь, ознайомилися із фотовиставкою «Моя родина», намалювали малюнки на асфальті. Підсумком дня стало виготовлення емблеми сім’ї.

15:56 25.06.2021

День туризму

24 червня в таборі був День туризму. Всі з нетерпінням його чекали, адже  була запланована екскурсія «Стежинами рідного села» .  Під час екскурсії вихованці  відвідали  Меморіал загиблим воїнам нашого села в роки Великої Вітчизняної війни та пам’ятник Невідомим солдатам. Діти  уважно  слухали розповідь виховательки табору про події, які відбувались майже 80 років тому у нашому селі, сумну статистику про наслідки війни, вшанували пам’ять про загиблих покладанням квітів.  Наступними об’єктами нашої екскурсії були : сільська бібліотека,  церква святого Пророка, Предтечі і  хрестителя Господнього   Іоана,  стадіон . Саме у сільській бібліотеці у наших вихованців був «привал». Діти не лише перепочили, а й переглянули  книжкову виставку  до 25 річчя Конституції України, відповіли на запитання вікторини «Про все на світі» та  пограли у цікаві ігри. Стомлені, але задоволені,  повернулися до табору.

15:25 24.06.2021

День овочів та фруктів

Весело та безтурботно проходить відпочинок найменших вихованців пришкільного табору «Сонечко». Кожного дня на них чекає насичена  різноманітна програма. 24 червня  у таборі – день овочів та фруктів. Малюки дізналися багато цікавинок про овочі та фрукти – корисні продукти, створили інсценізацію «Суперечка овочів». Діти отримали багато позитивних емоцій, провели час весело і з користю.

14:54 24.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора