A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Табір - це територія радості для малят

            10 червня відбулося відкриття пришкільного табору «Сонечко» в дошкільному підрозділі. Ранок маленьких вихованців розпочався з веселої зарядки, яка супроводжувалася цікавою грою та посмішками малят. Покращити свої фізичні якості, розвинути спритність, кмітливість, діти мали змогу під час проведення розваги «Хай живуть діти на планеті!» Учасники гри демонстрували свої вміння у розгадуванні різноманітних загадок, танців. Конкурс малюнка на асфальті «Літо. Просто літо» засвідчив про те, що малята мають гарну фантазію, уяву, естетичний смак. Маленькі вихованці отримали безліч яскравих та незабутніх емоцій під час прогулянки до літнього парку. Вони милувалися природою, слухали розповідь вихователя про флору і фауну рідного краю. Пришкільний табір «Сонечко» - чудове місце, де можна провести час весело із користю, відпочити та поспілкуватися з друзями.

16:13 10.06.2021

Книга - найдорожчий скарб

З метою поліпшення роботи щодо збереження підручників,  а також прилучення підростаючого покоління до книги як джерела знань, у навчальному закладі  2 червня був проведений рейд-перевірка навчальної книги. Комісією, до складу якої увійшли члени ШКІДу, педагог-організатор, бібліотекар, перевірені підручники у всіх класах. У ході роботи встановлено, що загальний стан підручників – задовільний, проте деякі учні неналежно ставляться до навчальної книги і вчасно не підклеюють. Слід відмітити стан збереження підручників у 8 класі. Всі діти бережливо ставляться до навчальної книги, їх зовнішній вигляд відповідає вимогам.

14:32 02.06.2021

Діти – квіти життя

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. У навчальному закладі проведені різноманітні заходи, що підкреслили увагу до дитячих прав і до формування гармонійної особистості.

15:11 01.06.2021

Всесвітній день без тютюну

Щорічно 31 травня відзначається Всесвітній день без тютюну. Тема цього Дня у 2021 році: “ Час відмовитися від тютюну”. З метою сприяння  зниженню поширення тютюнової залежності та інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров’я у навчальному закладі проведена інформаційна година для учнів 8 класу «Паління – проблема століття», під час якої переглянули презентацію, вирішили ситуативні завдання, підготували та розмістили інформацію  про Всесвітній день без тютюну в куточку «Наркопост інформує».  Проведений захід сприяв  захисту нинішнього покоління від руйнівних наслідків для здоров’я, а також від соціальних, екологічних і економічних лих, пов’язаних із вживанням тютюну.

14:54 31.05.2021

Як діяти у надзвичайних ситуаціях

З метою поглиблення знань здобувачів освіти про правила поведінки у надзвичайній ситуації, використання навичок самозахисту та взаємодопомоги в навчальному закладі проведені заходи до Дня цивільного захисту. Для учнів 1-9 класів відбувся єдиний урок «Як діяти у надзвичайних ситуаціях». Діти переглянули пізнавальне відео, пригадали, які події називаються надзвичайними ситуаціями, повторили алгоритм дій у разі їх виникнення, взяли участь у  виставці-конкурсі малюнків «Моя безпека у моїх руках».Учні 8-9 класів продемонстрували свої знання у навчальному практикумі з користування засобами індивідуального захисту та відпрацювали правила гасіння пожежі. Організовано та проведено практичне тренування з  евакуації учасників освітнього процесу.Свою спритність, швидкість та витривалість учні 8-9 класів відпрацювали під час спортивної естафети. Перемогу у змаганнях з човникового бігу та стрибків у довжину з місця здобули восьмикласники. У бібліотеці презентовано виставку літератури та наочних посібників «Умійте жити безпечно».

14:59 28.05.2021

Із сивої глибини віків бере початок наша мова

24 травня відзначають День слов´янської писемності. Для учнів 5 класу проведено урок-мандрівку «Із сивої глибини віків бере початок наша мова». П´ятикласники здійснили подорож у світ слов’янської  писемності та культури: ознайомились із відомостями про слов’янських просвітителей Кирила та Мефодія, переглянули презентацію про виникнення книги та слов´янської абетки – кирилиці. Діти декламували вірші про мову та продемонстрували свої знання з рідної мови під час виконання вправ «Утвори слово», «Хто найрозумніший?», «Шаради», «Антоніми», «Закінчіть прислів´я». Для кожного  народу  дорога його мова, а для нас найближча – українська, яку ми повинні любити і шанувати.

15:13 24.05.2021

Вишиванка - безцінний спадок українців!

Символом нашого народу є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками. П´ятнадцятий рік поспіль в Україні відзначають День вишиванки – свято, яке сприяє єдності й культурному відродженню українського народу. 20 травня здобувачі освіти та педагоги навчального закладу долучилися до святкування. Учні 1  класу ознайомилися з історією виникнення свята, дізналися цікаві факти про орнаменти та види вишиванок, визначили регіони вишивки за допомогою обчислювальних виразів, виготовили орігамі «Сорочка-вишиванка». П´ятикласники та шестикласники створили своєрідну українську сорочку на асфальті, проявивши свою творчість та креативність. Для старшокласників проведено літературний екскурс «Історія моєї вишиванки». В цей день діти продовжили красиву традицію – одягати вишиті сорочки в знак єдності та підтримки один одного.

15:30 20.05.2021

Знання правил дорожнього руху - надійний фундамент безпечного життя

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент майбутнього безпечного життя.У рамках Національного Тижня безпеки дорожнього руху 19 травня учні 6 класу взяли участь у квесті «Правила дорожнього руху». Рухаючись по станціях, школярі розгадували  кросворди, відповідали на питання вікторини, складали правила поведінки, переходили через умовну дорогу, знаходили правильні рішення в нестандартних ситуаціях. Учні в ігровій формі ознайомились з місцями безпечного переходу проїжджої частини дороги, із дорожніми знаками, повторили вже відомі види транспорту, пригадали сигнали світлофора та  регулювальника, дізнались про їх ключову роль у житті, як пішохода, так і всіх учасників дорожнього руху.

16:13 19.05.2021

Азбука дорожньої безпеки

З метою поліпшення роботи із запобігання дорожньо-транспортному травматизму,   формуванню навичок безпечної  поведінки на вулицях і дорогах,  удосконалення і узагальнення знань із безпеки дорожнього руху, правил пішоходів 19 травня у навчальному  закладі для учнів  1,3 класів було організовано показ та обговорення  мультфільмів «Дітям про  правила дорожнього руху», «Азбука дорожньої безпеки». У гості до дітей завітали Світлофорчик із загадками  про транспорт, дорожні знаки з грою «Червоний, жовтий, зелений». Учні виготовили власноруч макети світлофорів, шукали найбільш безпечний шлях руху від дому до школи, вчилися правильно переходити  проїжджу частину вулиці, щоб зберегти своє життя і здоров’я інших учасників дорожнього руху.

14:49 19.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора