A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Ми відповідаємо за тих, кого приручили!

 4 жовтня до Всесвітнього дня захисту тварин у початкових класах навчального закладу   пройшли уроки Доброти під загальною назвою «Ми відповідаємо за тих, кого приручили» з метою виховання любові до тварин, поваги до вірності, відданості домашніх улюбленців; почуття відповідальності за приручених тварин, розуміння цінності та недоторканності іншого життя.  Першокласники, рухаючись по станціях  на веселому потязі, відгадували загадки, розучували скоромовки, годували тварин у лісовій їдальні, відпочивали та відвідали зоопарк.  Учні 2-4 класів ознайомилися з історією свята, відповідали на запитання вікторини, розповідали про своїх домашніх улюбленців, грали в гру «Тварини  рідного краю», обговорили правила догляду за домашніми улюбленцями. Проведені заходи були цікавими та пізнавальними для дітей.

16:00 04.10.2021

Туристичний квест

У навчальному закладі відбувся туристичний квест «Кмітливі, сильні, спритні», в якому взяли участь учні та вчителі. Учасники заходу, отримавши маршрутний лист, шукали певні локації та виконували різноманітні завдання. Команди мали можливість показати свої знання з теорії та практики туризму: розбирали та складали рюкзак, показували вміння швидко залізти в спальний мішок, розпалювали вогнище, надавали першу медичну допомогу. Хвилюючим був момент нагородження, адже всі учасники справилися з завданнями, пройшли  перешкоди, проте найбільшу кількість балів отримала команда «Захід» (учні 7-8 класів). Переможці нагороджені грамотою та солодкими призами.

16:37 29.09.2021

Щиро вітаємо!

Учні навчального закладу постійно беруть участь у різноманітних конкурсах і мають гідний результат. Сьогодні вітаємо ученицю 7 класу, Руденко Дарину, яка нагороджена подякою комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю за активну участь в  обласній виставці дитячих робіт «За нашу свободу»  у межах обласної естафети важливих справ позашкілля Сумщини «30 років – 30 кроків» (номінація «поезія»). Бажаємо творчої наснаги, а ця нагорода нехай буде стимулом для подальших твоїх успіхів.

15:39 24.09.2021

Якщо тебе ображають

У шкільному житті, сповненому новими знаннями і цікавими подіями, виникають ситуації приниження чи знущання з однокласників, молодших школярів. Ця проблема у всьому світі має назву «булінг». 24 вересня у навчальному закладі для учнів початкових класів  організовано та проведено ряд заходів з протидії булінгу.  Щоб діти розуміли значення поняття «булінг», вміли відрізнити цькування від жарту, проявляли почуття емпатії та переживання до оточуючих, проведено імітаційну гру "Якщо тебе ображають". Учні розглянули змодельовані ситуації, склали правила дружнього класу, розучили мирилки, переглянули та обговорили мультфільм «Деякі діти бувають незручними, але всі заслуговують на любов».

14:26 24.09.2021

Стежками партизанської слави

З метою  вшанування пам'яті усіх  партизан, що під час Другої світової війни боролися в тилу ворога за свободу Батьківщини, свого народу, не шкодуючи ні сил, ні власного життя, та 80 – х роковин партизанського руху 22 вересня в навчальному закладі для учнів 8-10 класів було організовано перегляд та обговорення відеопрезентації «Стежками партизанської слави». Школярі з цікавістю вели дискусію про роль партизанських загонів у зупиненні фашизму  та встановленні миру в тогочасному світі. Переглянули цікаві фотознімки періоду війни, ознайомилися з архівними документами.

15:59 22.09.2021

Ми за мир на планеті Земля

Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі  відзначають Міжнародний день миру. Учні та вчителі навчального закладу долучилися до святкування. Першокласники розфарбували малюнки «Коли на планеті мир – радісно всій дітворі», власноруч виготовили паперових голубів – символів миру та прикріпили їх на карту України з побажаннями миру нашій Батьківщині. Для учнів 2 класу проведено вікторину «Ми за мир у світі». Діти дізналися про особливості цього дня, символіку свята, розгадали філворд, створили асоціативний кущ «Мир» та виготовили прапорці. Старшокласники створили тематичний малюнок на асфальті «Ми за мир на планеті Земля».

16:13 21.09.2021

Акція до Всесвітнього дня прибирання

17 вересня учні 9 класу взяли участь в акції до Всесвітнього дня прибирання, яка організована з метою порятунку планети від сміття та формування культури чистоти.  Діти прибрали сміття на сільській вулиці та показали своїм прикладом, що тільки разом ми зробимо рідне село кращим і чистим.

16:23 17.09.2021

Олімпійський тиждень

У рамках  Всеукраїнського Олімпійського тижня в навчальному закладі   проведено  інформаційну годину  «Здобутки українських спортсменів на Олімпіаді 2020»,  де вчитель фізичної культури  Гапич В.М. розповів учням про перемоги українських спортсменів на Олімпійських іграх.  У 9 класі відбувся  Олімпійський урок,  під час якого здобувачі освіти  імітували Олімпійські ігри, намагалися бути в ролі справжніх олімпійців. Учні навчального закладу ознайомилися з виставкою періодичної преси та  літератури «Розвиток Олімпійського руху».

16:02 17.09.2021

Безпека понад усе

Сьогодні відбулася зустріч здобувачів освіти з інспектором ЮП Роменського РВП Хуторною А. Ю., яка   провела профілактичну бесіду щодо недопущення з боку дітей злочинів та правопорушень. Фахівці відділу забезпечення заходів з попередження нс у Роменському районі цзд ГУ ДСНС України в Сумській області Шкарупа Я.Є. та Білоножко Ю.В. презентували відеоролик про причини виникнення пожежі,  провели роз’яснювальну роботу з учнями, нагадали  правила безпечної поведінки в побуті, а також особливу увагу звернули на безпечне поводження з вогнем.

15:47 13.09.2021

Стартував Олімпійський тиждень

13 вересня в навчальному закладі стартував Олімпійський тиждень. Для учнів 8-9 класів проведено Всеукраїнський олімпійський урок. Діти ознайомилися з  історією та традиціями Олімпійських ігор сучасності, більше дізналися про олімпійців незалежної України. Завершився урок спортивною естафетою, під час якої учасники проявили свою швидкість, спритність та витривалість.

15:28 13.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора