A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Байрацький ліцей Липоводолинської селищної ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Подорож у країну Вітамінія

У дошкільному підрозділі проведено пізнавальний захід «Гра - подорож у країну Вітамінія». Свою мандрівку діти розпочали зі станції  «Вітамінна», де малеча не тільки ознайомилися з вітамінами, а й дізналися, в яких продуктах харчування вони є. На наступній станції «У грядці на грядці» дітлахи в ігровій формі згадували, де ростуть фрукти та овочі — основне джерело вітамінів. Зіграли в гру «Що яким буває?», де діти пригадали форми та кольори вітамінних продуктів. На станції «Так, Ні» дошкільники уважно слухати та відгадувати,  що можна їсти діткам, а що небезпечне для їхнього здоров’я. Всі чудово справилися з цим завданням. Малеча весело та активно відповідали на запитання, дізналися найголовніше - про  користь різних продуктів харчування.

10:21 22.04.2021

Перші квіти весни

Весну з нетерпінням чекають усі, адже саме з її приходом з-під землі починають виглядати перші квіти.  Першоцвіти – безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів! З метою збереження  першоцвітів щорічно 19 квітня в багатьох країнах світу  відзначається День проліска. Для першокласників навчального закладу проведена година спілкування «Перші квіти весни». Діти переглянули презентацію «Ранньоквітучі рослини»,  відгадували загадки про першоцвіти, декламували  вірші, намалювали малюнки, складали пазли та створили пам′ятку «Увага! Першоцвіти!».

14:54 19.04.2021

Дорога в космос

12 квітня учні першого класу  навчального закладу познайомилися  з історією святкування  Всесвітнього дня авіації і космонавтики.

15:29 12.04.2021

Здоров’я – всьому голова!

Здоров’я – це  дар.  Його  треба  шанувати, не  витрачати, а  примножувати.  З метою формування навичок щодо ведення здорового способу життя у навчальному закладі пройшов День здоров`я. Учні 1,3 класів  розучили вправи ранкової гімнастики,  зустрілися з лікарем Нехворайком, який пояснив учням важливість  збалансованого харчування,  загадав загадки, надав корисні поради  для збереження здоров’я.  Діти виконували вправи «Весняний салат», «Корисне – шкідливе», «Що для чого потрібно?», пригадали  правила ведення здорового способу життя , склали розсипанку про здоров’я та створили плакат «Здоров′я – всьому голова!». Члени ШКІДу організували та провели  для учнів  5,6,8,9 класів онлайн-акцію «Фуршет «Здоров’я - це …»». Фантазія і креативність учасників приємно вразила, адже роботи учнів були змістовні й неповторні.  

14:58 07.04.2021

До уваги батьків майбутніх учнів 1 класу 2021-2022 року навчання!

Відповідно до рішення виконавчого комітету Липоводолинської селищної ради від 31.03.2021 року № 60 «Про визначення терміну прийому закладами загальної середньої освіти Липоводолинської селищної ради заяв про зарахування дітей до перших класів у 2021 році» з 05.04.2021 року до 31.05.2021 року проводиться приймання заяв про зарахування дітей до першого класу.

11:23 06.04.2021

Книга - найкращий друг

Книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу . 2 квітня відзначають Міжнародний день дитячої книги. З нагоди свята в навчальному закладі проведено бібліотечну зустріч «Книга – найкращий друг» для учнів 1,3 класів. Юні читачі з задоволенням слухали розповідь бібліотекаря про виникнення книг,  про те, як вони створюються. Діти повторили правила користування книгами та правила поводження в бібліотеці, складали пазли, переглянули викладку літератури «Чарівний світ дитинства». Всі бажаючі взяли книги для читання, адже в них учні відкривають для себе щось нове та цікаве.

14:26 02.04.2021

Птахи - наші друзі!

1 квітня в навчальному  закладі до Міжнародного дня птахів була проведена інформаційно-пізнавальна година «Птахи – наші друзі». Першокласники ознайомилися з історією свята, дізналися, де живуть птахи, яку користь приносять. Діти відгадували загадки Соловейка, прослухали спів птахів,  розфарбовували малюнки та відповідали на запитання «Пташиної вікторини». Школярі зрозуміли, що наші пернаті друзі заслуговують на те, щоб ми постійно дбали про них.

14:56 01.04.2021

День олівця

    30 березня у світі святкують День олівця. До відзначення долучилися й учні початкових класів навчального закладу. Вони вирішили в цей день підняти настрій один одному! Побували «В гостях у Добрячка»,  де довідались про історію  «народження» олівців, їх види, технологію виготовлення. Першокласники  відгадували загадки, виконали вправи «Кластер» та  «Квест-цікавинку», зробили «сюрприз» для своїх олівчиків - «квіточку-привітання». Третьокласники виготовили  закладки для книг у формі олівця та подарували їх першокласникам. Діти отримали новий досвід, знання, вміння і навички, чудовий і позитивний настрій.

14:37 30.03.2021

Тиждень цифрової грамотності

З метою покращення цифрової грамотності учасників освітнього процесу, зменшення рівня кіберзлочинності та покращення цифрової освіти  в навчальному закладі пройшов Тиждень цифрової грамотності All Digital Week. Для здобувачів освіти проведено онлайн-порадник «Як підвищити медійну грамотність», інформаційну онлайн-годину «Безпека дітей у цифровому просторі», презентовано віртуальну виставку літератури «Цифрова освіта».  Для батьків організовано онлайн-консультацію «Безпечний інтернат» у соціальній мережі.

09:50 30.03.2021

Канікули – радісна пора!

Канікули – радісна пора, яку з нетерпінням чекають діти. Проводити їх можна по-різному: для когось це можливість зібратися всією родиною та зустрітися зі своїми знайомими,  у когось вони проходять на дивані перед телевізором, а в гіршому випадку завершуються спілкуванням у соцмережах. Заради урізноманітнення відпочинку та організації змістовного дозвілля здобувачів освіти педагогічний колектив навчального закладу спланував низку цікавих та пізнавальних заходів під час весняних  канікул. Зокрема, учні 5-9 класів здійснили віртуальну екскурсію до театру «Театр- життя, актори в ньому – люди», завітали у бібліотеку на виставку «На казковій галявині», переглянули відео  «Раціональне харчування»  та віртуальну виставку до Всесвітнього дня поезії «Поезія – це свято, як любов», взяли активну участь у годині  творчості «А вже весна, а вже красна…»  та  онлайн-челенджах  «Читати – це модно та цікаво…», «Мій вільний час без комп’ютера». Учні 1 та 3 класів  теж відпочивали  змістовно: переглянули  мультфільми «Корисні підказки. Сам удома», «Незнайомці».  Створили віртуальну виставку малюнків «Казка в гості завітала».  

11:37 29.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора